Followers

Tuesday, January 8, 2013

model & actress? ouh pleaaaseeee!

Oh Em Gee!!! I don't know lah wut is it with PSZ and me.
I really want to retire from all da glamorous task dat they run in the library. ~mak jemah dah mula tak sedar diri. T__T
Kalau dulu in my previous workplace, they need my voice to make any announcement yang diperlukan.
Well, It wasn't a big deal pun since I was working in da unit dat need to notify things yang related to students and users from time to time.
But when I moved to my current unit ni pun they still called me out for some urgent matters dat need to be announced.
I'm like...wut? ~bagi la I pencen for good. Keh keh keh.

I think they should give a chance to some other staffs yang lebih layak daripada I.
They knew best of their thingy khenn?
I ni dah jadi outsider kot eventhough baru je half a year moved to my new place.
Lagipun my voice is not as sirenic as it used to be
Sebab skg I selalu je jadi Tarzan at home whenever I'm with my Young-Lady yang boleh tahan menggedik peel nya tu. 
So dah tak silvery mana, my flute dah karat2. Hak hak hak.

Baru2 ni pulak I was given a task to become their model and actress of the SPP programme.
Mak Jemah tak rela okeyh coz Mak jemah now ni ada byk keje yang menunggu at desk.
Cuti sehari je cukuplah, it will piling up high.
Lepas tu bercinta lah I nak menghabiskan semuanya. T__T
But because da letter of instruction dah pun dikeluarkan... I need to 'Aiyai Captain!' as always lah.

Paksa tak rela tau, but wut to do?  T__T
Dengan berat hati I pegi jugak lah buat photo shoot. Hu hu hu.
And I made it without any charges okeyh! ~nanges! 
I boleh jadi famous? ha ha ha. ~hampeh!
Errr...photo shoot SPP tentang cara2 yang betul menerima/membuat panggian telefon aje pun. 
Bukan untuk UTM pulak tu, untuk Library Department aje.
Tapi punyalah diva description di atas tu khenn? ~pengsan! 

ni time belum ada call in. kununnya tgh buat keje lah tu khenn. ~poyo je.  T__T

 lepas tu phone pun ringing. bayangkan lah photographer and da supervisor yg mengarahkan semua ni asyik suruh I senyum tiga aje. sikit2...'ok, senyum lebar lagi...senyum! senyum!'. phone tu ringing aje pun, and I have to smile looking at it. you guys pnh ke senyum dekat phone office yang asek ringing manjang? tak penah kan? I pun tak penah okeyh! Lagi I buat muka ada lah. ~pitam!

 bila dah puas bagi senyuman at da non stop ringing phone tu, I need to answer and talk to da caller lah, wut else? seperti biasa, endless smile. kata pun acting. huk huk huk.

 and da caller gave me some info dat I need to jot down. so, jotting down I did. And I have to say...I never did da jotting dalam senyuman yg begitu indah like you guys see here. ~duhh!

 then da caller nak mintak taliannya disambungkan ke sekian2 talian to reach other officer. dan I pun sambungkanlah with a happy face. -__-

 at last, I got to hang up da phone. and dat smile is genuinely mine coz I've finished da photo shoot session yg quite mengarut tu. HELLO! smile all da way...who did dat? well, apparently...I just did. ~hadeh!

Dan berakhirlah photo shoot untuk teknik2 menjawab/ menerima panggilan according to da Standard People Practice.
They did all these untuk guide staff2 baru time kursus diorang nanti.
I bet they will laugh really hard looking at all those poyo photo slides.
Mak Jemah tadah aje lah. ~tarik napas dalam2!
Then bila I nak balik ofis da supervisor told me dat in a few days she will email me when I need to ready for a video shoot pulak.
WUT??? There will be a video shoot too? ~I need some air.  T__T
Tolong lah jauhkan I daripada dunia glamor ni. Kih kih kih.

10 comments:

ieda said...

hurmmm senyum sorang2 akak nie ;)

ps : TQ dear atas segala nasihat , akak sgt2 hargai .. :(

Nad @ MamaZN said...

Nape xpenah nmpk kt psz dulu??!! Haaha! =)

MAZLIZA ABD RAZAK said...

:)
senyuman yang menawan

ummiross said...

Hehe..seronok baca pengalaman RedRose. Orangnya pun cantik manis,memang layak jadi model, tak jemu orang pandang, hik!

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

singgah balas kunjungan :-)

Nur-nba said...

Tq RedRose for your support... Wah dah jadi model pula ye.. Lepas ni bertambah glamour la... Memang sesuai ambil RedRose jadi model sebab ada senyuman yang menawan.. ;)

LYAfrina said...

kemasnyer meja.. kauh beza dgn meja kerja lya... bsepah

azieazah said...

Kak Azie menjadi pengikut ke-126.

Wahhh lakunan semula ini sangat lucu okeh!

~ayusleeping~ said...

i follow u... no. 127.. ^_^

mama leen said...

orang comel mesti jadi model punya.. hehe..