Followers

Monday, January 21, 2013

appreciating friendship

Well, looks like today I'm not as busy as my yesterday.
A full morning for sure...like always, tapi bila menjelang petang I'm free without any single job. ~yang super important lah.
For job list yang memang everyday I akan hadap will always 'on' like any other day.
Cuma those things tak terlalu membebankan.
By right I supposed to update BPA's stationery stock list, tapi...next week lah. Hu hu hu ~tgk tu, malasnye aih!

Tonight I tak masak for our dinner.
Young-Lady tak habis2 dok kata dia nak makan KFC manjang.
So, after work Husbeast went straight to da nearest KFC in town.
For his dotter, everything pun sanggup. T__T
But it's fair enuff la kot coz we haven't had KFC for like 2 months.
I faham dat my Young-Lady dah terlalu rindukan ayam goreng secret recipe Uncle Colonel dat her Ummi tak boleh tiru tu.
Yup...I couldn't, not even close. ~pitam!

So tak boleh lah I nak tunjuk gambar lauk pauk like always.
And last week I was too busy plotting some plans to surprise Husbeast on his birthday...I tak dan nak story about a surprised meet up with one of my best fren.
I met Amirah at Aeon Bukit Indah while friday break last week.
Time tu kunun nak mencari da perfect gift for my Husbeast lah tu.
Memang ternganga when I bumped into her at Daiso.
Macam tak percaya coz we haven't seen each other for quite some time.
Berpelok comolot kat Daiso tu jugak Mak Jemah tau. ~poyo betul budak ni. Hik hik hik.

She used to be my 'twin' dulu in our office. (ex-PSZ staff)
We all kemana berdua aje tapi asyik bercekau. ~she's always da cruel one. Hak hak hak.
When I said A, she would make it B...tak penah nak ikut kata his big sister ni.
Tapi kalau sorang tak keje, the other one will be bored to death coz there's no one to 'fight' with.
Now, she's a Lab Assistant at one of da school in BBU JB.
Looks like she got to make a full use of her 'cruelty' to kids yang nakal2 kat sekolah tu. Keh keh keh

friday break. orang lelaki gi solat Jumaat, we all gi berjimba dekat Jusco Bukit Indah. jumpa my ex-colleague, Amirah. apa lagi, lunch sama la. syok!

twin? biar benar? I can explain. dulu I was quite big and she was quite small. but now...tsk tsk tsk. we're switching place I suppose. T__T

 like always lah khenn? pantang nampak camera. mau snap aje kejenya.

good frens don't let you do stupid things........ALONE! ~memang poyo budak2 nih. ha ha ha.

psst! all these pics is a mix of my camera 360 and puwa's canon digital cam. Maafkanlah with da dramatic difference between them. kerana sesungguhnya I memang tak pandai nak mengedit to make it sync together. n__n


da resemblance!!!

while I was at second trimester of my pregnancy. bloating giler khenn? hidung pun dah mula kembang. kih kih kih. look alike tak? but I really love my skin masa ni. glowy sunggoh! ~ferasan! !__!


15 comments:

LYAfrina said...

sahabat...
mrk salah seorg y istimewa dlm kehidupan kt di dunia..

Kakzakie said...

Hm... kalau kakak kerja area sana boleh join sama kan.

masa pregnant cepat lapar mesti portion makan lebih ni hihi...

ieda immi said...

seronok dpt jumpa sahabat lama kan .. chat2 sampai lupa waktu ! ;)
have fun ..

IndaMarya said...

meeting old friends is just like getting a diamond ring for free..! punya nak kata how priceless it is.best giler.thats why once a fortnight I wll try to go out with friends.masa tu lupa dapor, lupa diri in fact..he he.actually it looks like a remedy to all those hectic hardworking hours, sebab boleh begelak ketawa..and dont forget yr body builds up more lively cells with just laughing out loud..

Kesuma Angsana said...

kawan ketawa senang nak cari. a true friend, yang boleh sama2 menangis.. u jawab sendiri huhuhu

ummiross said...

Sangat seronok jumpa kawan lama kan, Dan semuanya masih maintain comel.

Ratu Hatiku said...

mmg best jumpa sahabat lama lbh2 lagi yg sekepala ngan kita kan (^_^)

hana hadi said...

best kalau keluar waktu org sembahyang jumaat.hehe

LYAfrina said...

lya was here ;-)

CeqGu said...

erkkk cikgu pun suka kulit cikgu masa pregnant kan firas dulu.....tetiba terferasan ehh comel jugak aku ni hahahaha (waktu pregnant jer ler)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Memang best bila dapat jumpa kawan lama...
Jusco Bukit Indah tempat wajib ktorg hari khamis & jumaat sbb 2 hari tu mmg cuti hubby..Qis selalu ajak nak main kat playland tu...

izfanora said...

mcm kt JJ bukit tinggi.. :) sahabat is everything kan.. comel je u ni preggy.. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

dpt jumpa sahabat lama mmg best kan

harnidahussin said...

memang best kalau dapat hang out dgn kawan2...

tambah2 kalau dah lama takjumpa..banyak benda nak cerita...

congrate bakal ibu :)

Ummi Iman said...

Tiba2 rindu kwn.. kalau jumpa kwn mmg happening, masa tu juga jd remaja kembali ;)