Followers

Sunday, January 6, 2013

another great weekend

I'm in Kluang again dis week... Hu hu hu.
Blame it on Husbeast, or his class schedule specifically.
He has another class dis week and me with Young-Lady mmg lah tak nak ikut dia naik Shah Alam.  T__T
If last semester, we all takde pilihan but to go along with him and stayed at may aunt's place.
Dis semester as it will be his last...hopefully, he'll be quite packed with classes and assignments.
So group discussions and student meetings are crucial at dis point.

Of course I suka aje dpt spend some time with my parents.
But dis week, I don't have any siblings around sebab they all pun bz with their tests and exams.
So I dgn Young-Lady memang betul2 'kerjakan' Tokwan and Tokki. ^__^
Especially Young-Lady lah yg terkenal with her non-stop actions and never decreases energy level.
Every night both my parents will be exhausted and end up sleeping so early. ~now they know how exactly I feel. Huk huk huk.

Yesterday, before Husbeast start his journey to Shah Alam...we went to a wedding ceremony of my second cousin.
I dah lama tak jumpa kebanyakan dua pupu I ni since everyone pun bz with their family life.
Tapi I tak la dan nak jumpa all of em yesterday, just a few yang datang sama time dgn I aje.
Lagipun we all kejar masa, tak boleh nak stay lama2.
Anyhow I had a blast meeting those peeps and witnessing my parents happiness got to chat with their cousins.

 menikmati juadah pengantin. my dad ditemani his cousin. yg mana satu? I tak sure, I cuma tau nama saje. T__T

 Young-Lady memang lah selalu mcm ni when it's time for her Ayah nak berjalan jauh. akan melekat aje manjang, taknak berenggang.

 ok, it really is a trend. I tengok semua colour theme wedding zaman skg ni will be combined with white. I suka sgt tgk da combination. sweet aje. ^__^

 sebab sepupu rapat khenn, we all dpt la masuk rumah pengantin to meet the others yang ada kat dalam.

 ni lah my second cousin yang dah berkurun I tak jumpa. kalau dulu at my early childhood, dis gojes lady lah my play-mate playing masak2 or even kawen2. Yes!!! I main kawen2 time kecik dulu. T__T

Today, me and Young-Lady along with my parents cuma bermalas-malasan shj di rumah.
We watched all kind of TV programmes and and babbled everything dat we can.
Tapi biasalah, Young-Lady manalah nak duduk diam khenn?
Kalau takde keje yg dia boleh buat memang lah tak sah.  T__T
So I have to play around with her seharian.
Bosan main dalam rumah, she asked me to play with her outside pulak.
Nak buat apa lagi? ~Ikut kan aje lah.  -__-

But then after my parents perform their Asar, they took us along to my brother's house.
Well, it's not dat far...10 minutes away from my parents house aje.
Sebab tu lah my dad berani nak ajak.
Kalau tak, memang tak kuasa lah...duduk rumah aje we all jawabnye.
And I? Memang lah happy coz da whole time at my parent's ni memang tak buat apa2 langsung except for looking after my luvly dotter.
Masak pun tidak okeyh! ~memang betul2 malas I wekend ni.  T__T

my parents memang la suka makan durian. they all beli ni sebekas besar. tapi sbb I ni tak minat sgt, tak teruja pun tgk durian D101 ni. ~tak minat kunun, 5 ulas gak lalu kat tekak.  T__T

syian cik kak ni layan feel sorang2 with her iPad. 

 lepas tgk citer Princess Bubblegum, Tokki nak tgk citer Tokki pulak. So dis 'Princess Butterfly' pun bwk diri. hu hu hu

 bila dah tak panas sgt, we went for a lil' outdoor activities.

 she's trying her luck in searching for some butterflies around Tokki's garden before her evening shower.

 at Pak Ngah's house. We got to eat char kuey tiow yg super mabeles. memang sedap. and lagi best bila balik rumah waiting for Husbeast to be home in full stomach. another great weekend indeed.

5 comments:

IndaMarya said...

yg best sekali bila dpt attend knduri kampung kan? Here di Perlis bila dpt jemputan knduri kat kmpung2 msti nak pi sebab menunya lain, ada gulai nangka,kerabu perut,ulam2 yg berbagai2,gulai rebung dgn daging, krabu mangga,acar limau and mccm2 yg sewwaktu dengannya..rasanya ? Uncle Lee kata boleh lupa nama mak he he

Eny Abdullah said...

ur little girl very cute in butterfly costume!

harnidahussin said...

best tau kalau dapat lepak umah parents.. :)

i selalu ambil peluang sembang sambil bergolek atas katil with my mom and siblings..hihihi

el said...

aah mmg sweet tgk pelamin tu
char kuey tiow tu terangkat :)

MAZLIZA ABD RAZAK said...

cantik pelamin , hijau lembut
sedap nampak koey teow tu
you doughter like bidadari :)