Followers

Saturday, December 1, 2012

TV marathon day

It's Saturday again...yippieeee!!!
Yippie coz I've lots of house chores need to be done by today.
Biasala khenn, orang yang 'terlebih rajin' macam I ni will wait till the off day to do da total cleaning things.
Husbeast and Young-Lady did help me out today coz I forced them to do so. Hak hak hak.
I tak buli okeyh coz I gave 'em da most simple task.

Tapi macam biasalah, kalau I nak mintak tolong..Husbeast mesti letak syarat.
And the condition will always for me to cook wutever he want for dat day. ~bukan everyday pun mcm tu ke?  T__T
And today, he wanted me to cook Nasi Ayam for our lunch.
Tapi I kan 'sangat rajin', so I made a bigger portion so we could have it for dinner too. Keh keh keh.
Pandai tak I?  ^__^

Today we went to no where, just relaxed at home and watched TV.
We watched all kind of programmes, from Raja Lawak at Warna to Tom & Jerry at CTN, to Cheaper By The Dozen at HBO.
Astro Celestial pun Husbeast lenjan tadi, tak tau la apa yg syok.
Tapi I tak tengok Adam & Hawa coz we all takde Astro Mustika.  T__T
So, kalau kat opis dok mengepoh about dat memang la I senyap aje.
Takut masuk topik Ombak Rindu, kang tak pasal2 I kena gelak. Hu hu

Dis kind of activity is very rare for us coz usually after work we'll be busy with sumthing else upstairs.
I dengan lappy I, Husbeast dengan lappy dia, Young-Lady dengan iPad.
Masing2 dengan excitement masing2 but we're still in da same room. ~kalau tak rasa tak complete jek.
So, macam berharga jugak kot sekali sekala dapat buat macam ni. 
Still I pening jugak lah tengok da Diva berebut remote with da King.
And I jugak yang kempunan nak tgk wutever program yg I minat.  T__T

But there was one movie at HBO dat we watched together really touched me and nourish my spirit in parenting. ~Cheaper By Da Dozen.
There were several sentences dat I remembered straight to both my heart and brain.
One of 'em was...'You can't be a perfect parent but there are a million ways to be a good one'. ~aawwwww....
I really hope dat I got one of dat million ways to set some good example for Young-lady now and in da future.
How Saturday have made me love everything about parenthood.  ^__^

nasi ayam for lunch and dinner. it didn't have any salad leaves with it coz my fridge doesn't store dat greens. tak plan pun nak buat, so Husbeast kena terima je lah apa yang ada atas pinggan. as for Young-ady, mmg la takde masalah coz she only had da rice with chicken and soup. simple macam tu pun habis sepinggan. I like...

petang pulak I buat puding custard berkuah. dis one pun unplanned. I kemas fridge then ada some dates yang tak berusik, so I potong dadu with some canned pineapple and put in da milk gravy. Itu aje la fruits yang ada pun tapi dah tak menahan nak makan puding, buat aje lah. esok I nak beli fruit cocktail biar nampak colourful sket. dis dessert I dengan Young-Lady aje yang suka, Husbeast kalau tak dilawa pun takkan kecik ati punye. we all makan pun dia buat tak pandang aje. hak hak hak

5 comments:

izfanora said...

errr, lapar tetiba.. hihi..

mmg seronok luangkan masa dengan org yg tersygkan.. xkisahlah apa pun xtvtnya.. :)

♥MAMASYAZA♥ said...

puding kastard tu mmg akak suka sgt. dah lama tak buat

Cinta Misteri said...

Btul tu, weekend la paling brharga. Then spend it with family at home.
Bkn mudah nk jd parents yg bagus tp ada byk cara utk kearah itu. Semuanya brgantung pd keadaan.

RedRose said...

izfanora: kalau lapar kena makan tu. hahaha

mamasyaza: yup. I pun suka giler dgn puding custard ni sis.

cintamisteri: I really hope me and my hubby can handle wutever pun situation in a good way. Insya Allah

Aisy Nasiha said...

Menariknya puding kastard tu.
Suasana famili skrg kn? Mmg bsama flm satu bilik tp ada masanya buat hal lain2..