Followers

Wednesday, December 26, 2012

SKT? apo bondo tuh?

I takde mood nak menulis, sbb I tak boleh nak perah idea mcm selalu.
Selalu pun I takdela perlu nak memerah bagai, dgn sendirinya laju je I boleh type.
Tau2 nanti dah penuh je entry, tak sampai 30 minit!
Tapi kali ni, I betul2 tak tau nak cerita apa.
Sebab? Sebab I tengah pening dgn SKT.
SKT? Apa tu? ~I pun kalau boleh taknak tau. Hak hak hak.

Pegawai Kerajaan mesti tau apa yg I maksudkan dgn SKT ni.
Setiap akhir tahun pun kena buat untuk menilai tahap pencapaian kerja masing2. 
Tapi untuk thn ni, I rasa mcm nak menangis!!!
Sebab I ada bos baru, and bos baru pulak seorang yg sgt teliti.
Terlalu teliti sampai I rasa dah lebih 5 kali dia tolak draft awal yg I buat sebelum I submit Sasaran Kerja Tahunan I tu.
Bukan lah bermakna dia tak bagus okeyh, tapi I yang tak mampu nak seteliti itu. ~hadeh!

I dah tak sabar betul nak tunggu tahun baru.
Kalau asyik dok fikir kan SKT I tu, memang I senoneng manjang.
Tersasar jauh aje kejenya. Keh keh keh.
So skg I cuma nak tarik napas dalam2 and buat tak tau aje.
Harap2 adalah pari2 comel tolong siapkan semua lampiran SKT I tu. Hik hik hik
Kalau tak, mmg lama lah nampaknya I biarkan pondok menulis I ni bersawang. ~arrgghhh!

  mood memasak I pun ke laut. ini ajelah yang I dan nak masak untuk Husbeast and Young-Lady. still, upon request. Tapi mcm biasalah, bila I tgh tepu I PAKSA they all request yg sng2 aje. hi hi hi.

 I buat frittata Jawa Style, ikan bilis goreng asam and kentang goreng nipis. frittata tu I buat topping daging cincang + bawang + lada + pepper. cukup la untuk tambah2 naikkan selera dgn lauk cincai I yg lain. nak mkn sedap2 kena tunggu SKT I approved okeyh!

6 comments:

kasihredha said...

Nasib baik Akak x perlu Fikir pasak skt....kalau tak sure macam redrose juga...walaupun mood xde tp menu ttp mgancam :)

IndaMarya said...

hi dear, yes, SKT memang bnda paling menyampah.tiap tahn dok kena isi.tapi tk pa pening SKT pun still boleh carry out yr rspnsibility masak.kira ok la tu.

CikZaniff said...

sedap je tgk..
done follow sini..:)

ezasunflower said...

fuh.. masuk bilik bos jer dia tanya SKT... bosan gak... tapi kena la nuat jer... huhu @__@

ieda said...

aduhh memang pening bila dpt bos baru yg sgt2 teliti nie ...
bila lama2 rasa dia macam fussy aje huhuh .. akak pernah alaminya dikk

banyakkan bersabar ye dik

wahh menu2 tuu semua sedap2 .. akak x pernah cuba buat telur campur daging macam tuu .. hurmm nampak menarik !

Liney said...

mcm mana nak buat telur tu yer?? mcm sedap jer...