Followers

Thursday, December 13, 2012

oh no! it's nearly empty.

When my kitchen's stock is decreasing, penyakit malas I mula lah menjelma.
Tengok cabinet pun macam tak bersemangat je.
Dah tinggal banyak ni je? Eh, itu dah habis? Mana pulak la menda alah ni, hari tu mcm ada sepaket lagi.
Tone of questions linger in my head dat I myself knew the answer.
Of coz lah I tau kan coz da kitchen is my territory.
Tapi soalan2 tu tetap jugak menjelma. ~alasan! Kih kih kih.

Last week we all balik Kluang khenn, bila masanya nak shopping all da kitchen groceries.
I even get-red-in-da-face when I open up da freezer. ~luasnya haih!
Most likely tomorrow I'll ask Husbeast to bring us out for dinner.
But dat would be tomorrow punya cerita lah, today I tetap kena bersilat in my kitchen.
Lagipun dah janji kat dua beranak tu to make their thin sliced fried potato coz dah 2 hari missed.

Since I pun hilang feel tengok sana sini empty, I decided to google for some menu dat would give me an idea of wut to cook.
Dalam freezer ada one small container of chicken parts, and a packet of meatballs.
Dah tentu lah I capai metballs okeyh, I kan pemalas! ~hadeh.
So tonite I buat 2 lauk aje, sape nak lebih...masak sendiri. Hu hu hu.
Syian Husbeast kena telan jugak bebola daging tu.
But it's quite ok wut coz I did da saute jugak, bukan makan meatballs aje buta2. ~nak menang jugak tu..aiissh!  T__T

tonight's dinner. I buat meatball ni guna resepi Che Mat Gebu. cuma Che Mat Gebu made his meatballs from scratch. I nak make it from scratch? alamat pukul 10pm la baru dapat dinner dua beranak tu kang. ~errr...sebenonya malas pun ye. T__T

it taste so delicious despite of just using frozen meatballs. kalau gentel sendiri macam Che Mat buat, for sure la Husbeast will puji I berbakul2. tonight dia puji I setengah bakul aje. ~jadilah daripada takde. huk huk huk.

6 comments:

Eyriqazz said...

nyam2..bak sini skit...

P.s : Mohon bantuan utk klik G+ entri ini iPhone 5 Gadget Impian

IndaMarya said...

Hi dear, I tabik la a young wife like u yg rajin dan really make an effort to carry out yr rsponsibility well.
memang bila kita lupa rplenish brg dapor kita tk dk smangat nk masak, tengok fridge pun dah down smangat.tpi the fact that we cn make do wth wat we have tu yg hebat kan?
keep up being the pride of the family, a gd wife , a gd mom.
have a gd wkend my dear.

ezasunflower said...

wow... it looks yummy!! why not u share the full recipe with us? haha.. btw, i'm 101st follower.. @__@

NurSalihah Norman said...

bagi saya, dua lauk pun dah heaven kot heheheh...

Daddy Ziyyad said...

Awal bulan hari tu kitaorang gathering kat rumah CMG...mmg mabeles dia masak! So boleh bayangkan meatball kalau dia buat from scratch tu, mcm mana sedapnya...hihihi..

Selalu saya kalau nak makan meatball, gi Ikea aja makan..hihih

whitecappuccino said...

at least ada ls jgk drp takde tu...jadi jgk lauknyakan?