Followers

Thursday, December 20, 2012

my family's coming!!!

Kinda busy coz my parents and two lil' sisters are staying in my house. ~and I forced them to sleepover at my place. Hu hu hu.
They came to JB for their land-business. Hu hu hu.
Need to serve my family well to make 'em feel comfy and avoid them from being homesick. ~dis's da hardest part!
So, will catch up with you guys later.
Dis big momma need to put on a home-entertainer's uniform to begin.

they all ni mmg suka santai2, lepak2 kat lantai aje. even my close frens do sit around on da floor je instead of on dat cheap sofa of mine kalau dtg umah. sumtimes I rasa mcm membazir aje ada sofa. ke sbb sofa I kampung giler? ~itu je yg mampu  T__T 


 these people mmg lah pantang kalau ada wifi. tgn semua tak lekang from their gadget. I even have to force them to stop and have their dinner. kids these days khenn? 

 and dis were our dinner last nite. not from my kitchen tau. from da restaurant nearby coz I tiba2 je ada mood tak sedar diri since dah gaji. hak hak hak. anyhow, they did enjoy their meals sampaikan tido awal sgt lepas bersantap. ~happy!

5 comments:

JaSSNaNi said...

sama la.. kalau family datang umah.. sofa tu tempat letak2 barang je... lepas tu semua lepak kat lantai... and kalau beli makanan luar ni, bestnye tak payah nak spend time masak2 kat dapur kan.. leh bersembang sampai penat.. tu yg best.. :)

IndaMarya said...

mng dear, well tmrro I 'll be leaving juga nk jmpa my cucu.mybe pi la lepak kt mana2 ,sort of family gathering la kan..so wll update you bla balik Perlis nanti.

Ratu Hatiku said...

Bestnya bila dah ramai2 berkumpul... lagi la bila time makan...memang bertambah2 nasi d buatnya :D

Elena said...

salam sis....

sofa kampung ke sofa bandar ke janji boleh duduk sudah ...
betul tu...budak2 skang kalo nk panggil makan memang hazabbbb

kekadang bapak budak pun cmtu gak
ha achaner acahner...hehehhe

btw salam kenal ye...

RedRose said...

jassnani: sofa I mmg xde gunanya when peeps coming to my house. sekadar hiasan aje. hahaha. ang agree with you about 'tapau'ing from kedai. at least boleh spend more time with da family since da time is very tide khenn?

IndaMarya: kem slm kat cucu, from Young-Lady specifically. ada kwn baru! hehehe. update me asap yeah sis or I'll be so damn missing you.

Ratu Hatiku: betul tu sis. masing2 makan selera aje...senang hati tgk environment meriah mcm tu. ^__^

Elena: salam kenal to you too dear. mmg susah kalau some they're in da middle of interesting thing. but my family mmg jenis suka makan. so ajak sekali dua je dah settle. hikss!