Followers

Wednesday, December 5, 2012

I'm falling in luv~

Thank god today's connection is back to its normal speed.
Or else, I won't let Husbeast pay for dis month's bill.
Dah biasa dengan speed 0.25 mega Bits per second, when it slows down...dah terasa macam kat zaman dial-up connection pulak.
RM130 per month should be better than just 128 Kbps.
Lain lah kalau nak bagi I less 90% for my bill, coz dat's da value for dat kind of speed.

Ok lah, left it behind since now dah laju sangat2. ~Woohhoooo!
But I have another tragedy, and it's about my tiny LUMIX.
Memory card rosak and I pun tak tau sejak bila coz last night I snap our dinner dishes ok aje. T__T
Nampaknya tak dapat lah I nak tunjuk pic dinner malam ni, malam semalam and 2 malam lepas...keh keh keh.

I did say dat I'm beginning to fall in love with my new job-scope aite?
Semua tu sebab I dah mula berkenalan dengan lebih rapat with those ICT stuffs yg selama ni memang la tak masuk kepala I.
Bila dah tau nama and kegunaan barang2 tu semua...terus je I rasa confident with things I'm involved with.
Baru lah syok pick up phone yg sentiasa ringing hungry for answers of ITs, gadgets, networks, systems, et cetera...et cetera.

But in order to become like dis, I terpaksa melalui keperitan yang memeningkan! ~coz I'm not an ICT person.
Clean-up and organize are really my favorite, tapi kat umah je lah.
Nak mengemas 3 almari besar penuh dengan barangan2 komputer and kabel2 berselirat, I macam nak pengsan!
Dah berhari2 I tak keluar lunch dok menung tengok how exactly can I simplify the interior of those iron-cupboards.
Last2 I blank, so...wutever lah. ~ada aku kesah? Hik hik hik.

 semak!! eventhough I dah kemas 1 big box earlier, note down the serial numbers and total amount of da items...tetiba when I opened da third box, ada lagi stuffs yg sama as in da 1st box yang I rasa konon dah settle tu. so, need to redo and add-up. leceh okeyh!

sila migraine with me. these stuffs ada yg boleh guna lagi and ada yang dah patut lupus. if u ask me...I nak lupuskan aje all of it. sonang kojo. ha ha ha. ~hampeh betul.

looks neat? pliss don't be fooled by dis pic. the interior of those 3 cupboards are not even 40% complete. masih banyak lagi yang tak bersusun or sisih to have a complete latest update of our ICT stock. bila la agaknya nak habis keje I ni ek? ~macam takkan je. T__T

psst! Gambar tak sharp coz I used my cheap mobile. After dis I'll be using my HandPhone yang buruk and outdated ni to snap pics selagi Husbeast tak belikan I memory card camera yang baru. Sedih tau!


4 comments:

Aleeya Atinza Saaid said...

hai..slm ziarah, kemas da tew..tak perlu buat 5s hehehe

Nadra Farissa said...

thanks for dropping by my blog!! mari bersama2 berkenalan la ya.. :)

Domu-kon said...

sis.. kena beli memory card baru la..if u love to snap pictures.. u'd better have a digital camera..lgi syookkk....

slmt perknalan.. :)

RedRose said...

aleeya: masih belum cukup kemas lagi tu sis. he he

Nadra: salam kenal ye sis. ^__^

Domu-kon: digital camera tak mampu nak beli..mampu tengok n berangan jek. T__T