Followers

Sunday, December 30, 2012

how pretty they've become

Today Husbeast will be comin' back from Shah Alam, yaayyy!
Can't wait for him to arrive safely. ~usually around 10.30pm.
Usually, we will go with him and stay at my aunt's house.
Sebab Husbeast mmg payah kalau disuruh bergerak solo. T__T
Nak pegi cari roti kat kedai depan umah aje pun he will take along Young-Lady with him.
But dis week, since my youngest sis tumpang we all balik Kluang...I teringin nak stay with my parents.
Terpaksala pakcik tu mengalah. Hak hak hak.

However, me and Young-Lady selalu rindukan Husbeast while he's away.
Walaupun kdg2 some of his messages were not replied. ~erk!!!
Ye lah, bila dah ramai2...mana nak lekat hp kat tgn.
I'll be likely hang around with my parents and siblings, sharing stories and do things together with them lah khenn?
Kadang I pun terlupa dat I supposed to reply a message.  T__T
But I knew dat Husbeast wil totally understand my situation. Hi hi.

Today Young-Lady sgt happy got to play around Tokki's garden with her Ucu.
I pun jadi happy taking their pictures and snapping some flowers in da garden.
Semua dah makin tinggi and cantik.
They're all blooming perfectly and set a very nice view to the eyesight.
To be honest, I couldn't beautify even a piece of land like they did.
I did not inherit their 'magic hand' Keh keh keh.
Takpelah, rumah I pun bukannya ada tanah nak dikerjakan pun.
So, tumpang seronok feel greeny aje lah yang boleh.  ^__^

cik kak berdua ni kalau berjumpa, mmg asek bercekau aje. but then when they haven't seen each other for quite a while, mula lah calling2. dgr suara aje pun jadi.
 
 bunga merimbun yang my girl sorok belakang dia tu actually dia dapat time tolong Tokki and Tokwan berkebun trim bunga kat laman tadi. ruginye I tak sempat snap coz tengah mandi time tu.
 
 I'm not really sure wut were they doing masa ni. mencari barang hilang ke?  T__T
 
 turun naik tangga aje lah keje nya cik kak sorang tu. but she did enjoy everything around da nature. lebih nampak lively.
 
 sampai ke belakang rumah my parents penuhkan with plants and flowers. kalau I? alamat kosong ajelah. T__T
 
 after dis will be just pics of flowers and plants dat my parents have around their house ye. dis's one of em. I tak tau apa nama bunga ni. tapi dulu kecik aje, now dah besar!
 
 ni pun cantik khenn? ~pun I tak sure apa nama dia. T__T
 
 parents I tanam bunga ni along their main gate. dulu I tak bayang pun it will bi dis beautiful. sekarang dah besar and tinggi. mmg lah cantik sgt nampak beratur kat gate tu.
 
 maaf lah, I just know how to snap pics. but I don't have any idea wut its name. kecik2 aje bunga dia. along the upper fence.
 
 dis one is also a beauty. but my mom only have dis in a single pot. katanya payah nak bagi berbunga. hu hu hu.
 
my dad said he planted dis spider lily to give a glance of great view dekat pokok pisang yang dia tanam sebelah tu. ouh wait, did I just mentioned its name? WOW! I'm so proud of me! Kih kih kih.

Semuanya dah merimbun and memberikan view yg sgt menarik to my parent's house. 
Nanti kalau I ditakdirkan beli rumah yg ada laman besar, I need to learn from them on how to make full use of it.
mesti berseri2 rumah I nanti. ~dah start berangan dah.  T__T
 

5 comments:

Hnahdy said...

cantiknya taman.. nak masuk dalam gambar tu lah

IndaMarya said...

hi dear, ish mcm lukisan..cntiknya taman tu.I suka giler giler..rumput carpet tu mcm plastic.punya la hijau.bestnya dok lepak kat situ kan? yes I cn imagine u like to be there always...

Amilita Zaini said...

My goodness cantiknya taman!! Dan kemas. I wish I can spend time in the garden more, I used to masa anak sorang & dua orang dulu...sekarang dah empat anak rasa macam tak sempat & tak larat hehe
I'm not so good with flowers, I think. Garden I banyak hijau2 je.

RedRose said...

Hnahdy: sila photoshop kan ur pic right into it, he he he.

IndaMarya: mmg susah nak balik JB balik whenever I back to my parent's house sis. rasa tenang aje. tapi nak buat mcm tu I tak pandai. hi hi

Amilita Zaini: Umm, my parents ada cakap pasal baja bunga. maybe u shud look for dat thing to make ur garden ful with flowers kot sis.

Faqihah Husni said...

Wow. Cantiknya taman!!! Menenangkan mata!!! tidur atas rumput tu pun best gak!! huhu anyway, mana belajar english? jeles adik n_n