Followers

Wednesday, December 12, 2012

Happy Birthday Sue!

Another birthday bash for my another besties today.
Kalau every month macam ni memang I boleh jadi gebu melampau due to the overload of fat-rich-food intake.
She's da youngest among us five and da skinniest of all.
Makan lah apa pun, banyak mana pun...her stomach will be just flat.
I don't know how and where did all her foods went to. ~other than toilet lah khenn.  T__T

Her name is Suraya, still young and single but not available.
Dis girl have an eye of manga character which is BIG!
Da first time dat I saw her, I terus terpikir yang mesti dia punya skop penglihatan sgt luas. Hak hak hak.
Mata je bulat makcik ni, tapi kuat nanges...camno?
Sebab mata beso khenn, bila nanges je banjir office. ^__^
She's like a lil' gangster  with a very very sensitive heart.

Anyhow, we still luv her sooo much coz she's a girl with a big heart. ~apart her big eyes lah.
Willing to help us in no matter how bad da situation is.
Always make us happy with her pointless and puzzled jokes. T__T
To Sue, may your will-o'-da-wisp of marrying your loved one will come true very soon.
Coz I know one of your sis named PUWA couldn't wait to put on da most gojes dress to your event.

mentang2 la dah nak Krismas khenn. -__-

 kalau pasal bergambar we all memang takkan bagi chance kat birthday girl syok sorang2. no! no! no! keh keh keh.

 It's simple...in fact, VERY SIMPLE. but meaningful. really hope dat she'll like it and save it straight to her HardDisk. ^__^

 jeles okeyh. boleh tahan besau kotak tu. argghhh!!! hu hu hu.

 to all UTMians...I know rite. gambar ni memang tak boleh blah. T__T

 may our lil' sister will always be da lil' gangster to protect us all from wutever harm (sila sign up your name ad da nearest gym centre after dis). ~chaiyyoook! ha ha ha.

And tonight, I got to make da simplest dish ever since Husbeast were longing to eat sardin for his dinner.
Sardin paired up with easy-kind of omelette...pehh!! ~I pun tiba2 macam kebulur giler.
I spent less than 40 minutes at my kitchen to prepare our dinner today which made me sangat lah bahagia.
Young-Lady pun like behaving so nice to order plain omelette back to back. ~minus her fave potato.
Ooo people dat I love, kalau hari2 macam ni kan best! ~mimpi ajelah. -__-

 I nak tulis about dis in my diary lah. bukan senang nak dapat request2 simple macam ni. eventho Husbeast mintak sardin and telur dadar aje, I still made an egg tofu in thick soy sauce + carrot. tak boleh hidup kalau makan takde sayur. >__<

 kalau dulu baru2 kawen, lauk ni lah yang Husbeast suka mintak I masakkan. but after nearly 4 years, once in a month nak rasa sardin pun payah. dis was da second time in dis whole year tau. T__T

 even just with plain omelette pun cik kak ni berselera sgt2. but in a very strict condition! let her eat wut she wants and don't force her to have wut she doesn't want to be on her plate. even a single small piece of sliced onion pun dia akan shove everything on da plate. so, I will always let her decide. only for meal time lah ye.

 Psst...I know dat my pics are so far from 'sharp'! coz I'm using a very very very... and I mean, VERY cheap mobile.
Ntah bila la Husbeast nak belikan I memory card for my Tiny LUMIX tu khenn? T__T ~sigh sigh sigh

7 comments:

IndaMarya said...

salam, thniah sebab rajin kedapor.tk kisah mask apa asal keluarga kenyang dn makanan berkhasiat.bab camera kak pun sama, guna camera cap ayam ja.ada brand tpi yg anak2 dh reject punya.yg tu lah guna ambik gmbag2 dlm blog.tk kisah asal boleh je..he he

RedRose said...

have to rajinkan diri sis or else, my dotter and Hubby bising tak puas makan. sumtimes tu malas jugak, in fact...MALAS SGT! but then I just take a really really deep breath and go for it. ^__^

Marya Yusof said...

As salam RedRose,

Indeed sardin & omelette always offer mouthwatering temptation! :)

JunAina said...

Kalau kat rumah masak sardin kejap je habis seperiuk nasi. Telur dadar pulak selalu bapak yang request, makan dengan kari dan nasi putih. Sayur jarang masak kadang2 rebus je kobis buat ulam, dak pun basuh2 salad salad masuk pinggan.

Kat rumah akak pun sama cooked what kid want...sambal...sambal & sambal...again and again cumanya ganti je isi...sesekali ayam, udang, sotong dan ikan, bilis or telur...hurmmm...

Mizznadeiya said...

Simple makanan tapi membangkitkan selera!

Your young-lady omel omel omel! :D

Ratu Hatiku said...

Comel2 makwe2 kat atas tu ya.. Ish sardin kalau kat rumah akk mmg laku licin kalau msk..hihihi

محمد رازيق said...

hehe. saya pun suka makan lauk simple cam cik akak tu. hehe. telur dadar ngan nasi je. hehe. btw hepi besday untuk kawan :)