Followers

Sunday, December 16, 2012

fun Saturday at Little Big Club Malaysia

Yesterday was a very delightful day to all of us, especially Young_lady.
After I done with my house chores I got a phone call from my brother, telling dat he wanted to come down to JB.
They all ajak family I join them to Legoland coz they bring along family adik ipar I from Kl with them.
I ask Husbeast and he got no problem with that.
Sadly, tiket dah sold out.
Weekend kan, memang lah ramai yang serbu theme park tu. ~next time, need to book early.

So Husbeast suggested us to go to Little Big Club Malaysia.
My brother and his wife pun agreed so we turned our wheel to Puteri Harbor.
It is an indoor family theme park with lots of cartoon characters dat you always see on Disney Junior TV Programs.
Memang theme park ni heaven for kids lah kan sebab sape je yang teruja sakan tengok maskot Pingu in front of his igloo menari2? 
I teruja? Errrr.... maybe sedikit excited tu memang ada lah. T__T 

I bring along my youngest sis aje sebab adik I yg nombor 3 terlalu busy with her assignments, presentations, tests and so on.
Tak nak lah kacau orang yg tengah berhempas pulas in her final year khenn? ~we always pray dat she'll graduate with a 1st class degree.
Tapi memang bergunalah my lil' sis ni, sebab dia suka 'shoot'.
Orang yang suka kan seni fotografi ni memang berbaloi kalau kita bawak berjalan, senang keje. Hu hu hu.
Banyak jugak la Fun-Rides yang we all naik, jgn kata Young-Lady mak bapak pakcik makcik dia pun sakan sama. ~tsk tsk tsk.

main entrance. nak snap kat their welcoming arch memang lah bersesak2. so, kat sini pun ok je lah.

 my brother and his wife with his sis in law. I pun tak sure wut were they looking at up there. 

 here they got several cafes for you to restore your tank. Red Bow Cafe ni dekat bawah, kat atas pun ada lagi cafe2 yang lain. kalau lapar sebelum masuk...makan dulu kat sini. kalau dah main2 kang lapar lagi...makan lagi kat atas. cuma tahan dgn tidak aje lah poket tu. he he he.

my brother and his pregnant wife. tak lama lagi Young-Lady dapat cousin...yayyyy!

 melayankan Young-lady sebok nak jadi Angelina Balerina. tutu skirt tu sangat cute okeyh!

 she danced at dat ballet platform and didn't wanna stop. I had to persuade her so we could go to other houses yang ada.

holoh! holoh! holoh! Young-Lady tu tengah feel jadi ballerina la tu. tgk muka pun tau.  T__T

 you have to que for your turn kalau nak naik fun-rides kat sini. kalau yg panjang que line dia tu mmg we all tak kuasa la nak tunggu.

nampak tak bas merah kat belakang my lil' sis tu. haaaa! we all nak naik bas tu la. ~pengsan!

 muka teruja we all menunggu Thomas da Train sampai coz after dis was our turn to have a ride. ~apesal I dengan Husbeast yg npk lebih excited ek? ha ha ha.

 luv to see their happy faces. ^__^

 once in a while da mascots of each character will come out for a photo session. tapi da que line will be very long. I tak tahan nak menunggu, so we didn't have any pic with even one of those guys.


done! it's time to go home. ta ta

Balik tu we all berpecah, my brother went straight to Kluang and I went to KipMart Tampoi to stock-up my kitchen needs.
Sebab perut isi jemput2 pisang aje in da morning, betapa nye lah kitorang ni lapar. 
So, terus je tuju ke singgah selalu to have their nasi ayam.
Lepas tu baru memborong apa yang patut di top-up untuk kitchen I tu.
Then menjelang Maghrib baru lah I dan nak hantar my lil' sis balik kolej.
And we all pun singgah masjid UTM to perform Maghrib since dah alang2 ada kat sana.

But we didn't go home yet afterwards coz Husbeast wanted to look for his Experia's gadgets at Jusco Bukit Indah.
I memang lah letih but have to accompany him jugak lah. ~no choice.
I pun tak tau apa yang dia beli tu, coz I don't really care about da latest communication updates.
As for me, if I could make phone calls, text messages, and snap pics...I'm ok with it. 
So I dengan Young-Lady pun take a walk around dat level leaving him choosing his stuffs.

Tengah syok2 perati TV besar2 yg ada kat situ sambil berangan bila agaknye nak mampu rembat satu, Husbeast dtg ajak gi dinner.
He said he wanted to try Kenny Rogers Roasters. ERK!!!!!
I don't like KRR coz to me, it's not worth it. ~it's not dat tasty and da portion is small to me.
Tapi kalau Husbeast dah kata itu, itu lah jugak...so KRR lah jwbnye.
Nasib baik while eating tu Husbeast gave me sumthing yang buatkan I tiba2 aje berselera makan. Hak hak hak
I got an 8GB Kingston SD card for my tiny Lumix. ~see, tak rugi jadi taat nih (poyo btol..kih kih), dapat pahala dh tentu...sumtimes dpt hadiah tu yg best!

 yeah..everything pun LESS to me. I'd be happy if they give us less for da price. hu hu hu

muka orang lapar. dua beranak ni memang kuat makan. but da winner will always be me. kui kui kui.

Husbeast's dinner plate. I tak teruja langsung tgk ni. -__-

 Young-Lady's dinner choice. None for me coz I'm not a fan of KRR. I share aje dgn cik kak tu. T__T

 KRR in memories. ~hopefully  T__T


8 comments:

IndaMarya said...

salam, best nya dia pi jln2.and I love to see yr young lady on the stage.comei giler dia.mcm mak dia la kan...a perfect family full of love and care..mga trus brkekalan hingga akhir hayat.

RedRose said...

thx for da doa sis, and I do hope your family juga sentiasa dirahmati Allah. my Young-Lady mmg mcm tu, sgt dramatic. maybe sbb she's here from my visit to Hong Kong Disneyland nearly 4 years ago, tu yg lagu tu jadinye. hak hak hak

♥MAMASYAZA♥ said...

alahaiii cumelnye young lady bila jadi ballerina tu. so sweet

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

comel je si kecik tu

RedRose said...

mamasyaza: dia memang mcm tu, suka feel ala2 princess lah, diva lah. ni ballerina ni yg terbaru la ni. hiks!

RedRose said...

thx C.M.A. kalau Young-Lady dgr ni, she'll kiss and hug you follow with thx. ^__^

Mrs Velentine said...

comelnya dia...

eamy milea said...

alahai...happy family.. =) best kan g jalan2..

err...dear..JPo tu katne...akak kat k.kinabalu la dik.. x kenal hehe