Followers

Saturday, December 15, 2012

early post from an early bird

I didn't drive to work yesterday coz Husbeast wanted to give me a ride.
When he fetch me and Young-Lady after work, we went straight to da nearest restaurant around our neighborhood for dinner.
Kata pun banyak stock dapur yang dah habis khenn?
Need to pay a visit jugak to some restaurant around here sumtimes.
Baru lah ceria pengusaha2 restoran ni nak berniaga. ~helleh sangat!
I pun ceria lah jugak coz dapat cuti jadi tukang masak. Keh keh keh.

After dat early dinner, we went straight home coz both of us pun felt so whacked.
Except Young-Lady lah, she's always full of energy. T__T
So after Maghrib I layan iPad with Young-Lady atas katil, tak semena2 I pun belayar.
Husbeast said I had quite a journey in my sleep coz no matter how our dotter try to wake me up, my eyes still shut tightly!
He became her nanny da whole night without even break in my dreams.
How sweet of him to let me have a peaceful moment for myself. ^__^

I might feel tired of being here and there da whole morning.
Apa nak buat, dah keje I memang macam tu...hadap aje lah.
Since UTM were organizing 'Hari Bertemu Pelanggan' and PSZ has set up a booth there...I need to make sure all the ICT stuffs dat we supply to them are working just fine.
Ok-bullshit! I cuma datang to get car stickers. ~pitam!
But Of coz lah I bangga with those gadgets under my supervision yang tak meragam through out da whole event.
Next week I nak polish them all biar shiny and gojes as a reward for being good lah. Hak hak hak.

 dis program were held for 3 days. and I hanya melawat tapak pada hari yang terakhir which is yesterday. hu hu hu

one of my besties - puwa, jadi MC for the event. cun khenn.

ni lah booth PSZ. to those who is a real bookworm memang lah suka booth PSZ ni sbb ada macam2 jenis buku. I? pandang sebelah mata aje, sumtimes buat2 tak nampak. hi hi hi.

mana boleh melawat tapak tanpa berposing aite? dasar camwhores! T__T

sue pun ada, jadi pemerhati. I pun tak sure pemerhati tu camane? dok perati je event tu kot. -__-

And today, I woke up early as usual to do my weekly house chores.
Sebelum tu I buat breakfast dulu to fill my stomach.
Baru lah syok buat keje in fully charged battery khenn?
Sangat tenang bertungkus lumus sorang2 mengerjakan umah while da two are still dreaming on their bed.
Nanti kalau dah bangun, memang asek dok jerit 'Ummi' manjang. 
Baik anak, baik bapak...dua2 sama jek.  T__T

 sebab stock banyak takde, I buat jemput2 pisang aje for breakfast. sangatlah senang, my dotter pun boleh buat. ~blushing!

 nampak hitam berkarat! tapi tekak I still rasa dah sedap giler dah tu. tekak I aje lah yg rasa macam tu pun. hi hi hi.
 

2 comments:

IndaMarya said...

salam, bertuah u ada hubby yg sgt brtmbang rasa.kdg2 memang bila letih kita trlena, bila jaga ya Rabbi bertempiaran kejar kerja yg tk habis.
bab cucog kodok tu, lain kali api jgn kuat sgt masa goreng dia.in sya allah ok punya.anyway some people suka yg hitam manis gitu sedap.biasa la cucog kodok macm org jgak.ada yg suka htam manis, ada yg suka sawo matang.he he.
have a nice day girl.

RedRose said...

thx sis for da tip. lain kali boleh apply kalau buat cekodok pisang lagi. yang hitam2 ni memang syok, cuma bila dipandang tu xbrp lah nak syoknya kan. T__T