Followers

Saturday, November 24, 2012

working on Saturday? ~sigh!!

Today is Saturday, and as a Government Servant with a normal shift hours I should be at home doing my house chores.
But not dis Saturday, I TERPAKSA pegi office to finish some of my work yang melambak2 tu.
I'm a newcomer at my unit and before dis I've no problem of piling up files in my checklist to be done.
Tiba2 akhir tahun ni specifically, Bendahari UTM mengarahkan my organization to update our overall stock which is in our possession.

Semput okeyh coz I'm a freshie and tetiba je kena handle keje otai2.
Why la mintak tahun ni sedangkan dah hampir 7 tahun tak penah pun nak buat stock-tacking secara besar besaran. T__T
Last year takmo plak buat khenn? ~pengsan!
Puas la my bosses and my other colleagues jadi pom2 girl and beri kata2 semangat dat I could learn soooo much from dis.
TRUE!!! But I'm not ready yet, boleh? Kih kih kih.

As a dedicated staff (helleh!) I pun gigih la menghadirkan diri time orang lain seronok tergolek kat umah masing2.
I need to have some personal moments with those ICT-stuffs in order to have their full bio khenn? Hak hak hak.
Itu pun sebab my FIL mintak pinjam Young-Lady for a day coz her Acik Dilah and Ucu wanted to bring her for some outdoor activities.
And dis week pulak turn husbeast keje on Saturday, so..it's now or never to me.
And akhirnya, setelah berada di office lebih kurang 5 jam...keje I tak siap jugak. ~pitam!!!  T__T

 macam biasalah, I will make breakfast dulu so Husbeast could fill his stomach before he off to work. today, we all masing2 bawak bekal sorang satu. I made us spaghetti goreng. very simple!

my workstation dah macam kapal karam! rujuk sana, rujuk sini. in the end tak settle jugak pun. ~nanges!

server room. I really hate it in here. berselirat tarat! dulu things about ICT ni I tak interested nak amik tau langsung. -__-

I kalau tak ngumpat server room ni sehari on working days memang tak sah. coz hari2 dis room need to be monitored, nyampah okeyh!

sape nak? I nak jual ni murah2 je. dua singgit. it would be a big relief for me then. hu hu hu.

 Husbeast balik keje je we all terus pegi amik Young-Lady. I dah rindu giler kat cik kak sorang ni. angkut barang dia je dah sebakul. macam2 yang my FIL belikan. tak semena-mena kuar peel macam best dia.

 dengan mitten on her right hand, new book on her left hand and pink masquerade mask covering her tiny face. pelik I tengok. so I tanya, Acik Dilah bawak pegi mana tadi, dengan girangnye dia jawab-METROJAYA! apekah??? dah budget diva la tu dpt pegi Metrojaya without Ayah and Ummi.  T__T

7 comments:

محمد رازيق said...

keja hari sabtu memang tak best kak. hehe. bertabah kak. hehe

umiyumi said...

Salam..
kesiannya kena kerja hari sabtu kan. nak buat mcm mana, berkhidmat utk negara. tp takpe claim OT.
comel lah young lady tu. brp umurnya? :)

IntaNBerliaN said...

alaaa xbestnya kene keje ari org cuti

RedRose said...

mohd rafiq: I'm holding on ni...nasib baik not every week. T__T

sis umiyumi: ni bukan OT sis, co I yang terhegeh2 buat keje. atas usaha sendiri. hi hi hi. Young-Lady will 3years old on january next year. boleh la claim present all da way from Australia khenn? ^__^

IntanBerliaN: memang xbest yang. In fact, tersangat lah xbest nye tu!

Hnahdy said...

mari kita kerja hei hei.. :)

RedRose said...

Hnahdy: tapi I tak baper suka plak. hi hi

Nur-nba said...

Waduh ngeri tengok wayar yang berselirat tu.. Sabar ye..

Memang dekat sangat ni.. Kalau terserempak jangan lupa tegur ye.. :)