Followers

Friday, November 30, 2012

terrible toothache!

Early dis morning I couldn't continue my sleep since 4++ am.
My tooth was aching so bad and I felt like to do some head bangin on da wall to make da pain go away.
Before dis memang dah ada hint2 dat my upper molar gave me a slightly sharp pain tapi dalam 2-3 minit.
Lepas tu dia hilang macam tu aje, so I tak amik port sangat.
Tapi pagi tadi memang terrible giler sampai I rasa nak migrain.

I tak pegi keje coz I couldn't find my 'zen' to just ignore da pain.
Kebetulan Husbeast pun cuti, so he took me to da dentist for further check-up.
Well, no wonder lah coz da dentist said my upper molar tu berlubang.
Lubang takdelah besar mana but sangat dalam dat it cause some extreme sensitivity to my dental pulp.
I kata tak tahan menanggung sakit so I nak cabut je, don't want it to be there anymore.
But da dentist insist me dat my molar is still strong and in good condition, it'll be treated just by doing some filling. ~alamak! where to run???

I tak suka betul tampal gigi, coz I ngeri giler dgn bunyi drilling machine tu.
Plus, memang ngilu ya amat!!! ~errr...takut tu sikit2 la. Hiks.
Tapi I kena lah dengar suggestion daripada yang pakar khenn?
So, filling procedure it was and yes..da dentist was right. 
Da pain is gone just like dat after few hours.
Still, I got an MC sebab eventhough skg dah tak sakit...tadi sakit wooo!!! Keh keh keh

After done with da dental treatment, we all laki bini mula lah tak sedar diri.
Husbeast ajak I pegi dating coz he said dah lama tak dating berdua.
So, after solat Jumaat je we all pun berjimba2. 
Pain killer pun dah kill da pain time tu, memang la I lupa daratan.
Hajat hati nak tengok Bond 007 (fave movie Husbeast) tapi pukul 4 baru ada, kang bila pulak nak amik Young-Lady?
So, cancel Bond we went straight to eat at Johnny's.

Serious okeyh! Hidup I memang berkisar dengan Johnny's, KFC and Pizza HUT. ~hadeh!
Johnny's is Husbeast fave, KFC and Pizza-Hut plak Young-Lady's fave.
They all memang takkan pernah ikut tekak I. 
Dua beranak tu memang la akan tanya wut do I wanna eat?
Bila I jawab apa yg I nak, masing2 buat muka..boleh? ~hampeh khenn? Buang karen jek tanya2.
So kalau I teringin sumthing2 I akan pegi dgn my colleagues during lunch time.
Tapi I tak kisah pun coz to me yang penting my family puas hati.

I went to Klinik Pergigian Aspalela at Bandar Baru Uda, JB. masuk je kaki n tangan I terus sejuk. nasib baik muka I kontrol. tapi Husbeast cakap nampak kejung. ~nyampah! I tak tunjuklah pic of my aching molar tu. takut you all pitam tengok my teeth yang berterabur. Hu hu hu

 we had their value set range. I makan hot n spicy rice, Husbeast makan tom yam bihun. makcik yang sakit gigi tadi tu terlupa terus pasal gigi dia. kalau bos nampak ni habislaaaa. hak hak hak

my hubby ni is a very picky eater. so, bila dia dah berkenan kat sesuatu tempat tu..alamat we all akan jadi regulars la.

I pulak jenis tak kisah. apa depan mata I tak pnh tolak, sume I sapu. so I rasa no one has ever had any problem to deal with my palate. I kan suka makan. ~lupa ke? hu hu hu.

walaupun we all keluar without Young-Lady, we all tetap ada sumthing for her. murah aje but cik kak tu tak penah tolak wutever pun yang we all belikan. tu yang buat Ayah n Ummi sayang sgt kat dia. But when it comes to tame her tantrum...  T__T ~letih!

we all dah 2 bulan kot tak gulp in cool blog ni. time dating tadi agaknye Husbeast terasa super fresh inside..tetiba nak give ourselves dis teeny treat. I pulak terus aje tak sakit gigi dah. (boleh?) kitorang share aje but da flavour was his choice. ~duhh! pernah ke I yang pilih?

balik je terus fetched dis girl at her nanny's. cik kak tu tengok we're all dressed up in luvly outfit dia tau la yang we all were having fun without her. tu yang muka mencuka even dah bagi present.

Malam pulak macam biasa lah, I need to cook dinner for them.
Semalam Dah janji kat Young-lady to make her typical dish today.
So, I have to keep my promise. ~nak amik hati dia pun ye. hu hu
Husbeast didn't request for anything, he just approved my choice of dishes tonight.
So, bersilat la I at my kitchen after Maghrib.
My Friday ended with a full stomach and a pain-free toothy. ~yayy!

 I made stir fried mixed veges, meatball + sausages in sweet n sour gravy and thin sliced fried potato kegemaran Young-Lady.

 ouh yeah, da dentist told me to add my calcium intake since I banyak hilang kalsium coz Young-Lady still breastfeed. minum susu aje dah tak cukup unless I minum betul2 ikut sukatan and thrice a day intake. kalau tak, memang la my teeth makin senang terhakis. agak2 ade ke kalsium in my dishes tu ek? hi hi hi.

6 comments:

Cik F said...

Hahaha, just nice both of you. Dating with husband. :)

So, hows your teeth now?

Sabihah said...

Kalo sakit gigi tu,mmg takde sape bleh tolong..akak sendiri pun dh cabut 1...biarlah doktor ckp gigi tu elok lagi ke ape..yang penting,hilang sakit tu..hahaha...

Once kawen,semuanya pasal dia...n bila dh ada sikecik,semua untuk dia...ape kita nak makan simpan ajelah..hikhikhik...^^

anitaare said...

bestkan dah mc pastu leh gi dating..hehe
teringat pulak akak ms mula2 anak satu dulu..everthing 4 her..gi mana2 pun mesti igt kat dia.. :)

RedRose said...

Cik F: My tooth is doing just fine after da filling. ^__^

Sabihah: betul tu sis. I dah tak penah pikir wut I want pun kot dah now ni. Everything must be about them. But I'm happy dis way. Lain orang lain caranya kan?

anitaree: we all tak penah pergi mana2 without thinking of her. Boleh dikira dengan jari how many times yang we went out to do some important procedure without her. tak sanggup actually berjalan tinggalkan anak. at least dat's not how we handle da situation in our family.

Cinta Misteri said...

Hahaha..sakit gigi lg sakit dr sakit besalin. Kannnkannn

Cinta Misteri said...

Ha! Juz realize we r frm d same town