Followers

Monday, November 19, 2012

nak Durian Crepe! ~tolong... T__T

Lately ni asal I log in to my FB account je mesti ada gambar durian crepe.
Mesti ada posting about durian crepe.
Mesti ada status of how delicious is durian crepe ni.
Mesti ada request to order this durian crepe kat wall.
Mesti ada gambar durian crepe yang super gebu tu. ~pitam!
How does it taste ek?

Super yummy with fluffy creamy filling mixed up with da custardy texture.
Wrapped in a layer of satin smooth crepe.
And da pungent aroma of durian make dis thing a hit. ~phenomenal!  
I ni tak minat sangat durian, same goes with Husbeast.
But looking at how peeps are dying to have dis in their fridge buatkan I tiba2 tempted to taste it. 
Mana taknya, tengok gambar je pun dah kecur.

I tunjuk kat Husbeast, but he wasn't drooling langsung!
Habis2 dia cuma cakap dat thing has a very smooth skin, macam pakai SK-II essence. ~boleh? T__T
Tapi pakcik tu memang tak layan almost any kind of dessert.
So, his opinion is not counted. Hak hak hak.
And I'm still on with my mission of hunting misses crepe.
Where can you buy dis thing around skudai ek? ~anyone?  

tengok gambar aje pun dah buat I tak tido malam. dis pic belong to http://fromintankitchen.blogspot.com
the owner siap tunjuk resepi and step by step durian crepe making lagi. unfortunately, I tak rajin. ~ke tak pandai?  T__T

durian crepe...durian crepe jugak. but I did cook for our dinner tonight. we're having kangkung goreng belacan, dendeng daging and ayam goreng berempah. 
 
ayam ni I goreng dengan jintan and ketumbar. Husbeast suka ayam goreng macam ni, tapi I tak berapa suka nak buat. Letih nak menumbuk ketumbar dalam lesung even tak lumat pun. I close-up dis pic sebab ayam ni tergoreng lama plak dalam kuali. warna dia buatkan I nak pengsan! I'm very lucky da taste was all good.
 

5 comments:

ieda said...

salam kenal kembali dik

akak pun dah 2 kali makan .. so far sedap2 lah ;)

folo uuu !! ;))

RedRose said...

yeah? really? memang 'dilishous' ke sis? OMG! I'm dying to taste it. T__T

LYAfrina said...

same la..teringin nk rasa durian crepe gak.. skarang mmg musim dia,,

ayam ketumbar tu cam best la

RedRose said...

ayam goreng jintan ketumbar tu style jawa sis. My grams belah my dad selalu masak mcm tu. I ni memang masak macam jawa habis! darah jawa sangat kuat. sadly, I don't know da language. coz my dad pun reply her mum in malay. camno? T__T

Jiha said...

Aduhh meroyan gak tgk durian crepe ni..!

By the way, i'm not from jb.but my hubby..so kira balik kg laa jugak khennn..hihihi