Followers

Thursday, November 29, 2012

my Office? BEST!... totally

Hari ni adalah hari yang menenangkan sangat untuk I.
My big boss had to attend a meeting at UTM KL, the whole day.
While the senior officer of my office had to attend a 3 days courses at Tanjung Leman.
I felt like I'm on a vacation, well...cuma destinasi percutian tu at my own office lah. ~duhh!
Bukanlah sebab those peeps are sumone yang I tak gemar.
They're all a good people indeed, cuma korang pun faham kan maksud I coz I know you guys pun sama perangai when bosses aren't around.
Feel free to do anything and make stupid jokes with your colleagues seem so interesting at times like dis. ~ngaku je lah!

Surprisingly, me and the others are so dedicated in a sudden.
Motivasi diri masing2 jadi tinggi to stay put at our own desk. ~true story okeyh!
Ada yang sampai nak ke toilet pun sayang! Camno?  -__-
Tapi paham2 aje lah khenn, it was all because they...I mean eerrrr...'WE' can simply surf wutever pun yg we all nak.
Tu yang I gasak ber blog walking da whole evening. ~matik la kalau bos tau.
But still sambil2 buat keje lah, if not...tomorrow will be likely menempah bala bila bos tanya about today's paperwork.

Tu cerita I kat office, at home pulak Husbeast dah merayu2 dengan menggunakan his puppy eye for me to cook dinner.
Baru 3 hari tak rasa masakan I dah sasau.
So nak tak nak I kena la masak. ~macam biasa, minum redbull banyak2.
Bila dah masak tu punyalah berseri2 muka dia sampai terpancar cahaya penyayang seorang suami. Hak hak hak. 
Ok, I lebih2. He just happy and eat a lot, and so did Young-Lady.
Well, I'm back as a bibik again lah nampaknye. T__T

I made chicken curry, egg tofu in oyster + garlic sauce and sambal lonte. wut is sambal lonte? kalau nak tau...kena tanya oang jawa la. he he he. it's actually a mixed of ikan bilis + cili padi + lada merah + bawang merah + bawang putih + belacan yang di goreng then di tumbuk. pastu perah limau nipis. pehh! wa cakap lu...

 thin sliced potato favorite Young-Lady takde coz potato is out of stock in our house. syian cik kak tu tanya about her typical dish, but nasib baik dia suka makan egg tofu. tomorrow Ummi will make you your dish ye? holoh holoh holoh. T__T


6 comments:

fiza said...

1st time dgr sambal lonte.

Arghhhh...lapar plak perut ☺☺

Qasey Honey said...

yuppp..QH pon gitu jugak klua bos xde hppy kemain..bkn xsuka..suka rasa lega xde org gnggu..hihi

ArELeEz said...

nmpk sodap & m'giurkn! t'lapor terus! hu3..

Daddy Ziyyad said...

saya kena tanya pakngah saya ni...dia org jawa..mesti dia tau sambal lonte tu...hihihih

munna said...

sedapnya menu dinner.....

RedRose said...

fiza: sedap tau sambal lonte ni. lagi2 kalau u pair kan dengan nasi panas...hellemek!

QH: sebab kalau bos ada kita akan behave aite? biasala, kita kan penyegan orgnye. hi hi

Areleez: u kena cuba sbb mmg sedap.

DZ: kalau susah2 sangat tanya kita aje. kita memang jawa okeyh. ha ha

munna: simple2 jek munna coz da mother is quite pemalas. kih kih