Followers

Sunday, November 25, 2012

movie night out at TGV Bukit Indah

Actually we all tak plan langsung to have a moie watching day today.
Coz everyone pun were so passive doing nothing after lunch.
Berkumpul depan TV sambil tengok Adventure Time with Fin and Jack on cartoon network.
Dis is Young-lady favorite cartoon program other than The Amazing World of Gumball.
Dulu I tak pandang sebelah mata pun those 2 cartoons, but now..it has become my favorite too lah nampaknya. ~terpaksa!

Tengah syok tengok, keluar la iklan bagai and one of 'em was Monster Inc in 3D.
Ok..so it's in 3D, nothing remarkable pun khenn?
Then suddenly Husbeast said sumthing, 'Jom kita pegi tengok wayang nak?'
I macam terkejut jugak coz dah 3 tahun we all tak pegi cinema together.
And Young-Lady memang la tak pernah experience all this movie watching thingy.
One of da main reason is, we all takut Young-lady buat perangai tak duduk diam during da screening time.

I angkat kening je as a response of 'Are you sure about dis?'
But he insisted dat everything's gonna be fine sebab Young-lady bukannya kecik lagi.
Aha? Do I have to remind him da behaviour of his dotter?
It's ok then, I ikut aje since Young-Lady pun dah get super excited saying 'jom kita tengok wayang Ummi! Jom Ummi jom!!'
Walaupun I rasa dia bukannya tau wut is 'tengok wayang' tu khenn? ~dramatic sungguh cik kak ni.

Hi! I'm Nurkhalisah Farwizah Binti Khairul Faizal. I'm a super dramatic and Diva like kinda girl. I got a new fringe since my Ummi couldn't 'tahan' to see my messy hair. but I don't mind at all coz messy is my second name. anyhow, cute tak? kih kih kih.

cik kak tu terlari sana, terlari sini kat foyer cinema. sungguh jakun!!! kata pun tak pernah pegi tengok wayang. kesian khenn? T__T

mentang2 la dah 3 years tak tengok movie sama2, beli popcorn macam nak makan sampai besok. betul2 qadak ni. hu hu hu
 
okeyh!!! I malas nak cakap banyak2 in his style of taking pictures. T__T  (Foooiiiinnneeee!)
 
 while waiting to enter da showing room, dua beranak ni dok mengunyah aje non stop.
 
akhirnya! Young-Lady dapat merasa how is it like to watch a movie. Pakcik tu memang! suh tunduk sket so dat I could include him well in da pic pun payah. sayang sangat kat popcorn dia tu. dah tau tangan wife dia ni pendek..kan dah tinggal separuh. nasib la. T__T
 
Afterall, Young-Lady has passed da test with flying colours.
Despite her non-stop query asking dis and dat through out da whole movie, she managed to sit still on her couch.
We all dapat speck since we're watching 3D's movie, but she didn't want to put it on pun.
Tak kisah la, yang penting she enjoyed da show.
Ouh yeah...we're watching Finding Nemo since Monster Inc. terlalu lewat waktu tayangannya.
Ni dah kali yang ke berapa belas tah I tengok citer ni. ~nanges!

10 comments:

Yours truly said...

assalam, pop corn kat cinema lah yang paling sedapp... tak g tengok movie pun, g beli popcorn pun jadik la...hihihi..

RedRose said...

aite sis? lagi2 kalau caramel flavor. favorite I tu. ~yummyy!!

ada the baker said...

hi.... dah lama kita tak tgk movie. can i have your emel? my blog now open for selected readers only ;)

RedRose said...

tengok la yang. kinda therapy jugak tu. hu hu

RedRose said...

ouh yeah... my email. rarelyrose@gmail.com. ~lupa. huhu

Ratu Hatiku said...

Hehe..bestkan sesekali kuar tengok movie gether2.. Ur dotter cute :D

RedRose said...

sangat best! terasa mcm 1st time plak. hi hi hi. my dotter say thx to you yang. ^__^

Daddy Ziyyad said...

3 tahun dah tak tgk wayang? hahahaha..lama tu...mesti sejak ada anak kecil, susah nak ke cinema kan...same with me & wife...agak lama jugak tak gi cinema...buat tak sampai setahun la...last movie we watched was James Bond: Skyfall :)

Dec ni jgn lupa gi tgk The Hobbit ..kalau minat LOTR la..:)

wahida said...

sis, comelnya anak u sis...geram tgk...
mesti dah besar nnt cun habis ni...


p/s: salam, tengs drop by my blog following mine, saya follow sini balik ye...nice blog!!

nadia farhana said...

comelnya anak :)