Followers

Friday, November 9, 2012

definitely not an I.C.T person

Today I feel like quitting my job again. T__T
Baru hari tu rasa seronok and teruja about my working day khenn?
Kalau tak kerana inventory activity yang sedang berlangsung at my office, I think I won't be too stressful like dis.
I work with an ICT equipment around me. 
And those are da most complex equipment with its own serial number as its BIRTH CERTIFICATE dat need to be addressed. 
I rasa lepak sangat sampai kan I tak sempat langsung nak jenguk my writing sanctuary ni yesterday.

I tak suka okeyh!!! Coz we have a server room dat is crowded with freakin ICT equipment.
Monitor je ada berpuluh2, CPU dari sekecik2 yang ada sampaila yang sebesar2 almari baju, server tak payah cakaplah...sebab for sure akan memeningkan kepala.
Easy Proxy..lain, Thin Client..lain, Portal..lain, LIBRA..lain, SAMA..lain, OPAC..lain, SAN Storage..lain, Leasing..lain, CCTV..lain ~Pengsan!!!
Bila I masuk bilik server je I mesti stress!
But monitoring dat room EVERY working DAYs is in my jobscope, so..tadah aje lah. T__T

Semua tu ada surat beranak masing2 and those serial number tu lah yang I kena note down to make a full list of our current assets.
If I'm a very bold person, dah lama I snap gambar dalam bilik server ni.
Sadly, I tak berapa nak berani...so takdelah gambar for you guys tengok. 
Takut2 kalau I publish je, UTM saman I...mana nak letak muka kalau dah terlalu glemer khenn??
Biarlah I merintih dalam hati je, or lebih tepat lagi...pada Husbeast. Keh keh keh.

Since Husbeast pening asyik dok melayan bini yang tak habis2 ngadu stress manjang, he lost his appetite.
He even have a hard time to think wut he'd like to have for dinner.
I yang suka amik kesempatan ni terus je offer to make lempeng as our cuisine tonight.
In time like dis I need to be smart in looking for opportunities.
Bila ada je, I pun terus GRAB NOW!
Husbeast kan tengah senoneng nak berpikir bagai, so kita bagi lah suggestion yang menyenangkan both parties. ~Jangan ikut peel I ni key? Hi hi hi.

lempeng I ni simple aje. takde sukatan tertentu. I bancuh ikut pekat mana yang I rasa okey. usually mine is not too wiry and not too soft. we like it in between.  ^__^

 to make it taste full and fluffy, I put in some fresh milk in da batter so dat it will have more body. it has a western rich taste paired up with an asian spicy kind of dipping. super mabeles!!!

P/S: After dis I need to work on those inventory list.
     Siap bawak office work balik umah youu. ~ko hado? Hak hak hak.

No comments: