Followers

Friday, November 2, 2012

I forced myself to cook

Because we've been eating fast food for 2 days back to back, I decided to cook today.
No matter wut, I need to cook.
Tak sampai hati tengok Husbeast and Young-Lady dining without satisfaction.
Fast food is yummy indeed, but only when you have it occasionally.
When your appetite is more to home-cooked food, you won't feel the intense flavor dat burst in your mouth of each ingredient.
Itu yang membuatkan perut kenyang dengan hati yang senang. ~ewaahh!!
At least dat's wut Husbeast told me about my cooking. ~Alahai, sengaja menyusahkan diri cari ayat power. Cakap je la nak I masak jugak no matter wut, senang khenn?? T__T

I pun takut kalau2 tetiba Husbeast and Young-lady rasa air tangan staff Pizza Hut or KFC lagi sedap daripada masakan I actually.
So, I buat keputusan untuk minum Red Bull banyak2 to regain my energy. Keh keh keh.
Balik je keje, I took a quick nap like 15 minutes and leave Young-lady with her iPad.
Woke up and clean myself then performed maghrib.
Lepas tu I terus turun bawah and start to cook for our dinner.

I didn't cook much, but I did ask them one meal dat they want to eat for dinner today.
Sorang boleh pilih satu je. Pastu kena pilih yang senang2 je untuk I masak. 
Yang susah2 tak boleh! ~kejam khenn? Ha ha ha
Husbeast muncung gak tapi sebab dia nak sangat I masak, dia pilih ikan bilis masak asam.
Young-Lady plak pilih thin sliced fried potato, itu pun setelah dihasut oleh I. Hu hu hu.
So all together, I only cooked 2 dishes upon both request. ~tu pun lepas I paksa request yang senang2 jek. Kih kih kih.

Done with my cooking, I ask Husbeast to set our super small mobiled dining table.
I siap hidang je, baik bapak baik anak...serbu macam puasa daripada semalam tapi baru nak berbuka hari ni. Hu hu hu
Tapi memang I happy coz they're only savoring 2 kind of dishes yang got no gravy pun sampai habis nasi seperiuk.  
I pun dah perasan yang my cooking is super delicious dah bila macam tu.
And suddenly I feel energised again. 
Lepas ni penat camane pun nak masak jugak, TAK KIRA!!! ~ye lah tu.

ni lauk yang Husbeast pilih. paksa tak rela, tapi sebab lapo...pejam mata je lah. tapi I mmg akan try msk sesedap yang mungkin okeyh! 
 
thin sliced potato ordered by Young-Lady after I remind her about how delicious and marvelous is dis thing to her. dia kan minah potato, so...memang la I gunakan kesempatan ini sepenuhnya. hi hi.
 
cik kak ni makan bertambah2 eventho lauk simple giler! I'm soooo happy sbb penat I tu berbaloi sangat2. pic Husbeast I tak berani nak tunjuk. kang ada pulak yang tanya... ni org ke yang tengah makan? ke badang? Kah kah kah.

No comments: