Followers

Tuesday, November 27, 2012

durian crepe ~Mission Accomplished!

Hoih! Keje I banyak giler today.
Punyelah lembab I buat inventori sampaikan nama unit I tersenarai in listing of those departments who haven't hand it out yet.
I'm so lucky to have Bosses yang understand my situation.
They knew my capability as a newcomer yang tiba2 je need to handle big project in 1 shot. ~alasan...biasala. T__T
Tapi I pun tak nak lah drag the activity lama2 khenn?

Surprisingly, after they e-mail da 'Last Call' to hand out inventori unit masing2, I did it smoothly.
Errr...itu pun sbb my Boss dah tak kuasa nak reject lagi setelah list yang sebelum2 ni telah beberapa kali di reject.
She'd probably think dat dis newcomer memang lah super slow in catching up with things. ~aiyayaiyayaiiii!
Honestly...I am, okeyh. Hak hak hak.
Tak kisah la tu, yang penting everything's settled and I can take a deep breath again. 

Yesterday, I finally got to know how's da taste of durian crepe. ~wehoooooo!!!
Setelah sekian lama I dok pendam perasaan seeing everybody updating everything about durian crepe, ada jugak rupanya yang prihatin.
Dis so-called sister of mine PMed me through my FB saying dat her fren got 1 box left.
Without a doubt, I pun terus je book.
And dat's da 1st batch dat I got around 10.30am. ~I repeat, 1st batch. Kih kih kih

Second batch I dapat malam tu jugak coz rupanya ada sorang lagi yg sangat2 prihatin about my craving.
I sungguh2 tak sangka yang Husbeast pun order dis thing from da pinky newlywed, Farah Azura. ~nampak macam tak amik port je.
So, later dat nite we went to her house to pick it up.
Dapat lah Husbeast and Young-Lady merasa durian crepe ni.
Cik kak tu makan jugak, but only half of it.
Husbeast? I don't know lah pada dia sedap ke tak coz he showed no reaction with his plain face. -__- 

We all takdela makan da whole box, and I got 4 pieces left in my fridge.

I couldn't eat more than two pieces, coz dis custardy fruit paired up with fluffy whipped cream buat I rasa muak.
Masuk yang ketiga mata I terbeliak2 nak swallow it down. ~hadeh!
To sumone who is not really into durian, I still consider it as a tasty desert.
I beli 2 kali okeyh despite my review of muak bagai. Kih kih kih
So, it's worth trying.  ^__^


for dis batch I couldn't snap anything sebab belum sampai office pun seketul dah kena rembat dgn my ex-colleague. then bila dah kat office jek... sadaqallahul'azim. so, watak utama missed all da glamorous flash. keh keh keh

ni second batch but from a different seller. I bought dis through Farah Azura, dat pinky pengantin baru. batch yang ni pulak debab2. but their skin weren't as smooth as da 1st batch. 1st batch pakai SK-II lebih sikit kot. hak hak hak. yang ni I dapat around 9.30pm. Husbeast order without my knowing.

orang lain sebok tayang pic tasty bite of their crepe khenn? now I pun ada okeyh! mabeles lah. ~hidung kembang sangat2.

I must say dat da 1st batch was a bit tastier than da second. 
Bukanlah I kata 2nd batch tak sedap, sedap jugak...cuma da 1st one has lots of durian and da skin is thinner.
Overall, it does taste like an ice cream of durian flavor.
Sape2 yang belum cuba tu, silalah cuba.
Lepas tu KOMPOM you guys tak heran dah tengok wutever pun pics about durian crepe ni. ~ke I je yang macam tu?  T__T

12 comments:

JaSSNaNi said...

assalamualaikum...
thanks sudi jengah i tadi.. durian crepe ni that day my mem belikan kat M/valley.. sedap tul that time i rasa.. coz 1st time makan kan.. tapi this saturday i nak cari lagi.. sbb i nak gi m/valley baby sale.. hehehehe
* mr mama i skrg take over keje masak2.. sampai i deliver nanti.. lepas tu i masuk dapor balik la.. sian dia.. dah bape bulan kat dapor tu.. hehehe.. but that wedges my 1st anak yg watkan.. i kupas kentang je.. that salut2 tepung tu.. anak i gorengkan.. sbb i tak larat berdiri lama this time..

LydSunshine said...

Saya mmg suka durian atau senang ckp hantu durian. So, saya mmg suka. CUma takleh beat feel makan durian sebenar la.

Nur-nba said...

Salam kunjungan balas. Terima kasih kerana sudi singgah.. Warga JB juga ye.. Salam perkenalan..

Alahai Nur tergoda sangat dengan crepe durian ni.. Order kat mana tu?? Member dah tak ambil order la..

♥MAMASYAZA♥ said...

errmmmm sedapkan mkn durian crepe, tettiba rs teringin le pulakkkk

aTieYusof Family said...

sana-sini kan cerita durian crape ni.. glamer skrg ni..hehe..
cantik anak dara awak:)
singgah sini....

Azian Elias said...

salam kenal..

nowadays memang tengah boom kan crepe ni.. we all pernah buat 2/3 years back.. maybe masa tu tak boom lagi.. sebenarnya suka dengan crepe kelapa.. heee.. kuih ketayap..

Cho Zila said...

kalau hantu durian cam akak sure suka sesangat.. tapi nak bagitau akak tak nah lagi rasa lagi durian crepeni.. tengok orang semua dah cuba cam teringin tapi tak terorder lagi..
kalau nak buat sendiri rasanya belum sempat buat akak dah habiskan... suka durianler katakan..

Daddy Ziyyad said...

hahaha..sana sini kat blog semua org sibuk dgn durian crepe..memang musim! saya tak merasa lagi

Sue said...

sedap.... btw, thx dropping by at my blog...

Aiisyah Roseskalerful said...

tiba2 jadi popular pula crepe durian ni.. xpernah dengar pun.. n xtak tahu pun apa benda dia sebenarnya..

Anne mahli said...

Selalu la teringin nak makan ni! tapi tak terbeli..takut kecewa pulak dengan rasanya & tak tau beli kat mana baru konfirm sedap..hehehehe

Afif Rais said...

#untungla dapat makan durian crepe