Followers

Wednesday, November 21, 2012

care to help? *__*

Esok cuti... Yaaayyyy!!!
Dis couple weeks I macam sawan je nak pegi keje.
Never been dis lazy my whole life of working at UTM.
Semua ni gara2 projek inventori ICT yang tengah berlangsung at my office. ~tak habis2!
I pun tak tau lah how to escape from all dis hassle.
Sumtimes I rasa macam nak buat tak tau aje. T__T

Ye lah, biasanya kan I kalau dok office tu mengadap PC sambil kunyah lah apa pun stock yang I ada.
Ni keluar masuk bilik server, note down every ICT's serial number.
From da CPU till da mouse! Ouh yes... and USB Pen Drive too!!!
And we have thousands of dat thing in our stock. T__T
So bila masa nya I nak munch on my biscuits in my drawer yang dah lama terabai tu?
Kesian kat my biscuits okeyh!

Then I have dis guy, my colleague lah khenn.
Kemain payah lagi kalau nak mintak tolong dia check on all those serial number yang susah nak reach.
Muka hensem, badan gagah, suara pun leh tahan macho and once he enter the office je menusuk2 bau perfume maskulin dia.
But when I asked him to bend down and search for da ownership sticker, dia bebel tak sudah! 
Mommy's lil boy upanya. ~apa boleh buat kan? 

When it's munching time, eh..pandai pulak datang ngendeng kat I.
Every morning mesti share kuih muih yang I bawak.
He's damn lucky to have a colleague like me yang tahan lasak with his sharp tongue. ~mata ke atas...
But when he's not around, my office will be so quiet pulak.
There's no one yang I boleh kutuk kaw2 coz he's durable like me as well. Keh keh keh.
Even so... he's a nice guy I must say.  ^__^

And for our dinner today, I made two dishes je. ~pernah ke buat lebih?
Daging masak kicap + potato and mixed veges in soup.
I know rite, daging lagi?
Kata pun hari tu Raya Korban khenn?
I got tones of meat from my parents okeyh.
Kalau I tak habiskan, sape lagi? Husbeast? Tu dah tentu2 lah. Hu hu.

 cooking for my family je lah yang boleh buatkan mood I happy from all those tension and stress due to my workload.

 tonight dishes both my sweethearts pun suke. Husbeast and Young-Lady kan hantu kicap. I could see they really enjoy savoring it. kalau tak, takkan la Husbeast sendiri risau to look at his own stomach khenn? salah sendiri lah, bukan I tak suruh exercise. T__T

2 comments:

Zurae said...

i pun sekarang malas sangat nak kerja... tggu je nak cuti bersalin ni,...tapi lambat lagi heheh...lg sbulan... daging kicapmu menawan ati ku!!!! ;)

RedRose said...

seronok tu. bila cuti nanti kalau you govt servant, boleh amik 3bln! oh... heaven nya duduk umah. T__T