Followers

Tuesday, November 6, 2012

barramundi, anyone?

Hari ni I takde lah letih sangat, tapi I pun takde lah energetic mana pun.
It's just dat I got very little work during office hour just now.
It makes me love my job in a sudden. ~Betul ni, tiba2 je suka keje.
I really hope dis situation will continue to be like dat forever. ~suka berangan lebih2 tau! *__*
Nak doa banyak2 la so dat tomorrow will be exactly like today. Keh keh keh.

And as usual lah, Husbeast will text me around 3.30-4.30 pm to ask about dinner.
Today, instead of texting...he asked me through FB of wut we have left in my magic box.
I said only barramundi (siakap) and chicken and I was praying inside he would choose to have chicken tonight.
Then dia kata...'mesti leceh nak prepare siakap kan?' I diam aje but dalam hati I dah.. YES! YES! YES!
Lepas tu boleh pulak dia sambung...'masak siakap la. Ayang kan terer, tak payah tunggu weekend pun boleh kan?' ~coz usually we have siakap in da weekend. Ini dah langgar pantang ni! T__T

I've made soooo many excuses to avoid from cooking dat fish today.
But when da master have spoken, it will always be 'dat'...and 'dat' only I should present to him. @__@
Nak tak nak, siakap 3 rasa lah jugak for our dinner tonight. 
Since I cuti solat, I tak tunggu lepas Maghrib to start cooking.
Lepas mandi je I began preparing everything.
Done everything at 8.05pm and terus je makan, takde tunggu2 dah.
Cuma kesian Young-Lady, mintak fried potato lagi but we're out of potato dah.
So, Ayah...esok kena beli tau. Anak pun tau request jugak. ~anak sape plak khenn?? 

 siakap tiga rasa. I kalau buat dis menu, sampah2 dia mesti banyak and menimbun. tapi semua tu akan diratah habis oleh Husbeast. tak banyak kuah takpe, asalkan banyak sampah. Hak hak hak.

usually we will have siakap with kailan ikan masin, but my fridge is out of dat green. so, I stir fried some spinach. sungguh lari tajuk tapi belasah je la. asalkan ada sayur.
 
I ingat ada la leftover untuk siakap yang boleh tahan besar tu. coz if there is, I could just heat it up again tomorrow. tak payah la I masak lauk banyak2 khenn? sadly, nothing left except for smashed ginger and cili padi potong. tomorrow oh tomorrow. T__T
 
Lega rasanya bila siakap ni dah takde dalam my magic box.
Kalau tak I selalu je dalam keresahan, bila laaaaa I nak kena masak dat fish.
Situasi dia sama je macam you all tengok ujian tekanan Masterchef tu. Kih kih kih.
It's not dat tricky pun, campak2 aje.
Cuma MALAS tu yang buatkan I selalu nervous! Ha ha ha.
To Encik Suami, sila jangan langgar pantang lagi lepas ni ye.
Wutever dat should happen in da weekend need to happen JUST in da weekend! ~I mogok nanti baru tau. Hu hu hu
 

2 comments:

*Mrsfarahzaki * said...

mabelesnya nengok siakap tu (= warna warni..i like.............

RedRose said...

hahaha... kaler yg mabeles itu tidak sesekali melambangkan rasa yg sedap. but I really hope it was dat delicious. ^__^