Followers

Wednesday, November 28, 2012

alahai Young-Lady...

Young-Lady is a girl who is never been away from both of us.
Bila I sebok buat kerja2 rumah, her Ayah will be looking after her.
Bila Ayah dia pulak need to do some office work, Ummi dia pulak lah yang melayan.
She's a kind of girl who needs to be around people 24/7.
Dia tak pandai main sorang2 ke, tengok TV sorang2 ke, layan iPad pun nak kena ada sumone by her side.

She doesn't need to be watched closely lah.
It's just dat she love to ask questions while doing her things.
Bila tengok TV, she'll ask about da programme dat she's watching.
Bila dia gaming with her iPad, she'll ask about da game dat she's playing.
Bila dia play with her toys, she'll ask about da toys dat she hold.
She will ask all sorts of even trivial things. ~part ni yang I tak baper sabar nih. T__T

Tadi, I was watching HBO with her while waiting for her Ayah to come home from work.
Citer tengah best kot, of coz lah I will pay attention to da movie.
She was asking me sumthing but I didn't hear a single thing she said coz I kinda get too deep with da movie I watched.
Then dia diri betul2 depan I with her angry face. 
She said, 'Tinge Ummi ni buang je lah kalau tak nak dengar orang cakap. Bukan Ummi guna pun.'  T__T

Dat is da common word I use to her whenever dia tak nak dengar kata.
But my version of 'tak dengar kata' tu means nakal.
Dia telah menyalah gunakan sepenuh nya those sentences. ~oh anak.
No wonder la her nanny selalu ngadu kat I Young-Lady ni bercakap mcm orang tua.
I senyum aje coz I thought dia terlalu banyak cakap like makcik2 tu.
Rupanya she has a word of her own yang memang tak boleh blah. ~pitam!

I pulak dah 3 hari tak masak.
Monday we had dinner at my PIL's house sebab diorang panggil suruh makan sana.
Tuesday I made plain maggie mee as my dinner since Husbeast awal2 dah pesan dia ada jamuan at his office.
Today I cakap nak masak sardin je coz I rasa letih, but Husbeast tak mau.
So, he volunteered to buy some food of his choices. ~voila!
I tak kisah coz all dat I want is to have some good unmolested sleep. -__-

our dinner tonight. lepas makan je mata I terus berat. type entry ni pun dh rasa tak larat and dun have dat much idea to huddle. maaf lah if dis entry is a bit boring than usual. sebab I memang skema giler time ngantuk. ayat2 yang keluar biasanya lebih sesuai untuk jawab paper SPM bahasa melayu. ~failed version.

Husbeast beli tekak dotter dia ni actually. KFC and Pizza Hut memang lah her fave. I pandang sebelah mata je semua ni. ~tapi 4slices dah masuk perut tu. ha ha ha. bila laaa I nak masak balik ni? T__T

6 comments:

Sophie Al-Yahya said...

wah..young lady sound umi dia sendiri?
comel je guna ayat umi dia sendiri.

fiza said...

Ummi sentap tak bila youg lady cakap mcm tu...ekekeke...Anak saya pon mcm tu juga, 'ibu ni, tak korek telinga ke'...hurmmm...

Arghhhh...lapar plak tgk pizza tu ☺☺

Salam kenal. Yuppp...saya suka berkawan ☺☺

mama_saly said...

orwh..best nye pizza tu...

TQ ye follow n sy dh follow.
salam kenal ya..:)

izan mama mia said...

salam kenal.. :)

محمد رازيق said...

hehe. young lady sound umi dia. wah, sedapnya makanan2 tu kak. macam fav saya. hehe

RedRose said...

Sophie: cik kak tu memang macam tu, nanah tinge ummi dia dibuatnye. T__T

Fiza: I was stunt, and kinda promise not to say dat again. sbb bila kena kat btg hidung sendiri cam xbaper best pulak those words. ha ha ha

mama_saly: thx so much dear.

izan : salam kenal to you too.

Mohd Rafiq: Pizza Hut ni macam fave sume orang je kan? kan? ^__^