Followers

Sunday, October 28, 2012

the engagement of 'acik princess'.

Husbeast 3rd sibling is officially engaged to sumone today.
Young-Lady addressed her as Acik Dilah.
She's still studying at UiTM Segamat in Business Course if I'm not mistaken.
Tunang dia orang JB jugak, if I'm not mistaken too lah. Hu hu hu
So, dis fine lady is taken now.
Hampa lah harapan bujang2 lain yang maybe kenan kat Acik Dilah ni khenn?

Da ceremony was held at Mak Long's house, kakak my mum in law.
Coz all dis time my MIL yang dok menjaga/menemani Mak Long sejak Pak Long arwah dulu, so she insist to make the event at her place.
Yang lain takde masalah, ikut aje lah asalkan Mak Long puas hati.
But da challenge of dis event was, we did da cooking all by ourselves.
Yes! No catering. Everything's done on our own.

For dis kind of event which is quite big coz my SIL jemput ramai kenalan dia was very challenging.
Bukan untuk my PIL aje, but to me as well.
Penat raya hari tu pun belum sempat hilang lagi youuuu!
My two others SIL lagi kesian, langsung tak sempat nak sarung baju kurung glemer pun.
Terlalu banyak keje sampai nak duduk berborak pun tak sempat. ~hadeh!

Walapun I pakai baju kurung, tapi I tak glemer langsung today.
Sebab I amik tugas basuh pinggan yang tak habis2.
Bila dah kurang je pinggan2 kotor kat dalam besen, yang tukang kutip pinggan2 kotor kat khemah which was Husbeast dok tambah lagi.
We all laki bini memang comot during da ceremony.
Tapi I puas hati coz at least I did contribute sumthing to them.
But while I'm writing dis, badan2 I semua rasa bisa2.
Memang penat sampai I rasa macam kitorang ni tengah rewang kenduri kahwin. Keh keh keh.

Nasib baik lah my youngest BIL ni rajin melayan Young-Lady.
Kehulu kehilir berdua je, sampaikan makan cake pun Ucu yang suapkan.
Young-Lady memang sayang sangat dengan Ucu dia ni.
Apa taknye, tak jemu2 dok ikutkan keletah cik kak yang banyak cekadak tu.
Even I sendiri pun tak mampu nak ikut aje kehendak dia.
Tabah sungguh si Faris, Ucu kesayangan. Lelaki tau, bukannye perempuan. Surprise kan? Hi hi hi

Dek kerana kitorang buat keje2 tak glemer, dah habis majlis lah baru kitorang boleh bergambar dengan 'Acik Princess'.
Itu pun dalam keadaan yang comot!
But because I know I'm not pretty even if I'm not scruffy, I ok aje lah.
It won't make any difference pun khenn?
I ni make up lah macam mana pun, I tetap tak cantik. So, why bother aite? Huk huk huk

her Acik Dilah who apparently became 'Acik Princess' when she's looking like dis. Young-Lady kalau boleh taknak pegi mana2. nak duduk je dengan Acik Dilah dia yang cantik ni.
 
Husbeast and his siblings. dat red shirt boy tu lah Ucu Young-Lady.
 
 ni je lah yang ada. my PIL memang bz manjang. nak tarik untuk bergambar pun payah.
 
 hantaran dari pihak lelaki. hantaran dari pihak perempuan I tak dapat snap sebab bila habis cuci pinggan baru I dapat keluarkan my tiny LUMIX, so...selamat jalan la. he he he
 
Dat's it. Itu aje gambar yang ada.
Gambar yang super cantik of course la from her event photographer khenn?
So, kalau dah ada nanti I edit lah.
Untung2 you guys dapatla tengok I tengah gasak mencuci pinggan.
Sampai Husbeast cakap I dah macam bibik. ~Pok jugak pakcik tu nanti. T__T
 

No comments: