Followers

Tuesday, October 23, 2012

D'Terrace BBQ Steamboat ~so good!

Have you guys been to D'Terrace?
Quite ok la to me.
It was Husbeast yang bawak kitorang makan sana.
He knows dis place from his colleague.
Since dis week dia balik keje awal coz morning shift, we went to taste for their kind of steamboat.

D'Terrace ni dekat sebelah Malay Village aje.
Senang nak jumpa sebab sape yang tak tau Malay Village yang glemer tu khenn?
I nak berpeta bagai pun, I don't really know how to show da way.
So, if you guys wanna try...pliss google da location.
Whoever yang kenal I, do give Husbeast a call ye.
He knew better than I do.
I kan buta jalan, balik rumah sendiri pun boleh sesat weyh! ~tutup muka...MALU!

We all sampai sana around 6.15pm.
Nampak macam lengang but every table is reserved!!!
Sakit jiwa nak pilih tempat, last2 dapat la area hujung2.
Asalkan tak panas and senang untuk I ulang alik amik bahan, I ok aje.
It's better to give em a call and have your name reserved.
Takde lah jadi macam I nanti, kecewa. Hak hak hak

Here you can have da steamboat and grilling as well.
Both way pun sedap coz their broth are way thicker and has a deeper taste daripada tempat2 lain yang I pernah rasa.
Especially their tom yam soup...memang sedap and full of flavour.
Setakat ni lah. Cuma kalau I nak yang lagi sedap, kena lah bawak sendiri dari umah. ~hellemek! macam lah terer buat tom yam khenn?
But I'm not kidding, dis is da best by far.

Tempat yang exclusive macam Kapten Steamboat & Grill tak masuk corum tau.
Tu price range yang up2 punyer, ni plak yang average sahaja.
I pun bersteamboat sebab Husbeast yang suka sangat.
I rilek2 aje sebab I masak lagi power khenn? ~dah start lupa diri dah! T__T
But because I won't have to cook, I grab aje peluang2 yang ada.
Kan I dah kata, I ni sebenarnya tak berapa rajin. Kih kih kih

antara menu yang we all amik. ada banyak lagi yang lain2 tapi I malu nak tunjuk. cuma yang pasti dedaun hijau tu I sorang je yang makan ye. T__T

some of da sauces dat they have. ada banyak jenis, but I only took 3 of em je. and da tastiest for me is their D'Terrace sauce.

grilling time! da sizzling sound's like a delicious melody to my ear. and the aroma was soooo damn succulent.

anak bertuah ni dah tak sabar2 nak makan jagung, padahal belum masak lagi. isk isk isk

pakcik ni kalau dah mengadap steamboat, bini pun lupa. ingat dia nak serve ke untuk I. verangan je lah. T__T

dis is my bowl. I wajib amik nasi sebab I kan suka makan. I pun suka sayur, sebab tu mangkuk I je yang ada kaler hijau. pendek kata, I ni practicing a balance diet lah ~bluwek! 

ni mangkuk Young-Lady. mesti mau clear. tak nak ada sampah2, lagi2 sampah kaler hijau! sampai sudah nanti dia takmo pakai mangkuk tu dah. mangkuk Husbeast I tak dapat nak snap. sebab dia langsung taknak letak, asyik mengadap aje. macam lah selama ni I biarkan dia kebuluran. ~nyampah!

budak manja ni memang tak penah bagi Ummi dia makan dulu. mesti kena entertain dia sampai kenyang, baru lah I boleh makan.

nampak kosong kan? but actually it was all been RESERVED! I memang hampa tak dapat da best spot. T__T

nak balik pun cik kak ni sempat posing. anak sapa la ni. hik hik

ini lah D'Terrace. walaupun I tak dibayar utk promote their premis, I tetap ikhlas dengan Iklan I yang tak seberapa ni. ha ha

Makan punya makan, tengok2 dah nak maghrib.
Kelam kabut kitorang bayar coz Husbeast nak maghrib kat rumah jugak.
Jeans yang dia pakai macam ada bekas lecak kat bahagian kaki.
I memang lah taat kan, menurut perintah aje lah.
So, we all pun balik rumah in a happy mode with full stomach.
Nak buat apa lagi kan? Bersenang lenang aje lah kat rumah nanti.
Barulah rumah ku, syurga ku namanya khenn? ~Weeeeeee!!!

No comments: