Followers

Sunday, October 14, 2012

another Johnny's dinner

I pun sebenarnya tak sure why do Husbeast loves Johnny's so much.
Nak kata super delicious, pada I biasa2 aje.
But since we're coupling lagi Husbeast suka ajak I makan kat sini.
I tak kisah pun sebab I ni tolak batu dengan kayu aje. 
Palette I pulak memang jenis UNIVERSAL.
Bayangkan lah kalau Husbeast selalu kata flavor yogurt yang I suka tu pada dia macam rasa rotten fruits.
It really gives a meaning dat I literally can swallow any kind of food without too much hassle. Hak hak hak

But dat was our dinner tonight lah.
Dis morning I cook nasi lemak for our breakfast.
Punyelah gigih I bangun early in da morning just to make sure da breakfast will be ready before 10am.
Coz last night Husbeast told me he wanted us all to be ready around 11am for a lil' sightseeing.
Guess wut? End up to be I aje yang having breakfast dis morning.
Yang lain2 bangun then had my nasi lemak for 'makan tengahari'.
Pukul 11pagi kunun...helleh!! Tsk tsk tsk.

1.30pm baru kitorang keluar rumah for da 'sightseeing'.
Bukan ada pegi tempat2 yang menarik pun.
Basically we were just accompany Husbeast to survey something we are planning to have in future.
Banyak jugak places dat we went to tapi masih juga tak dapat cari apa yang Husbeast nak.
Penat duduk dalam kereta lebih coz all dat we did were moving from one place to another in order to search for da best.

Round sana sini tau2 je dah senja.
Takkan round kosong je kan? So I ajak ke Plaza Angsana to search for hijab and some broochs for my sewing project nanti.
Sambil2 tu boleh perform Maghrib kat sini since they have upgrade their surau to better.
1st time I pegi surau baru tu masa fasting month dis year. 
Memang luas and selesa sampaikan kalau kitorang nak shopping from evening till night, in da between for maghrib tu mesti buat pit stop at dis place. Best sangat!

Bila dah masuk 8pm we all pun out from Plaza Angsana.
Original planned was to just head straight home but then he told me he wanted to eat Johnny's Belacan rice.
Walaupun kununnya muka I berkerut2 dengar tapi dalam hati I lompat2 bintang.
Coz I don't have to cook for dinner lah. ~Yipppiiieeee!!
So, I langsung tak bantah and just nodded to everything. Keh keh.
Dekat rumah nanti boleh la I terus landing aje since our office attire pun dah settle for a week.
Aahhh! Wut a nice ending to my weekend.  ^__^

our breakfast dis Sunday morning yang akhirnya turn out to be their lunch. I sorang aje yang had it sharp at 9am in da morning okeyh! nasi lemak I yang super simple coz I don't have any cucumber and kacang tanah goreng for its garnish. I nak goreng ayam malas. so nak senang punya pasal, I ganti dengan chicken frankfurter. licin jugak!

pak supir me and Young-Lady. bawak kitorang ke merata2 tempat in JB to survey for his 'thing'. ~L.E.T.I.H!

I told her I wanna snap her pic and she gave me dis pose. ~motive?? T__T

aktiviti sepanjang perjalanan kitorang. boring sangat coz we weren't going anywhere pun. lucky to have our camera around and dis 'LUMIX' is our 'must have' item when we leave da house.

Johnny's belacan fried rice yang Husbeast idam2kan sangat. it's delicious pun, so...no wonder la.

I dengan Young-Lady savor their chicken rice. expensive version memang mcm ni lah kot ek? da taste was very lite. I prefer da cheap version aka the unhealthy one. he he. coz its more tasteful to me.

dis mango salad is DELICIOUS and I'm dead serious bout it. Everytime makan kat Johnny's we will order dis salad if we're not eating steamboat. pliss! pliss! pliss! give it a try to those who haven't. U won't regret it. kerabu mangga pure gitu.

muka orang puas hati dapat makan nasi goreng belacan. ~I pun boleh buat okeyh! tapi sebab 'kampung style' sanggup dia derma duit kat Johnny's sebab nak yang 'Up Town' punyer. (ceh!!)

I punyelah bangga time ni sebab Young-Lady tiba2 je mendengar kata to be static for a while for da camera. tapi Husbeast terus aje sengih after snap. he told me not a hundred percent still picture. and when I look at dis, I sendiri pun tergelak. she was in static position except for her hand. masih jugak sebok nak mengacau sup tu. memang kalau tak bergerak sesaat tak sah tau. T__T

2 comments:

dura m. said...

Kerabu mangga is my fav at johnnys too! Gila sedap dn #1 in my list la kerabu mangga johnny ni!

RedRose said...

khenn??? sodap gilossss!!! xleh stop, ratah dia saje je pun dah best sgt dah rasa.