Followers

Friday, September 28, 2012

Ummi...nak maggie goreng!

Kan I dah kata, Husbeast kalau nak makan apa2 akan order aje.
Macam kat kedai tu. Cuma his wife tak sangkut kain kat bahu and usung note + pen kesana kemari je.
Dan lagi lepas habis makan mane de bayar2.
I'm lucky to even have him pay me out with just a simple shoulder rub (mimpi aje lah!)

Usually he'll just sit around lazily waiting for his eyes to be in a shutdown mode.
Paling tidak pun dia gigih melayan Young-Lady yang juga menunggu masa to be sleepy.
Again, if I'm lucky Young_lady will sleep 1st before we do.
Not so lucky, he'll be gone sailing alone leaving me with Young-Lady to pandai2 la jaga diri sendiri. Hak hak hak

Today he asked me to make maggie goreng as our dinner.
Dia kata dah lama giler tak makan maggie goreng I masak.
Yes he is sebab selalunya if we had dat dish, he'll definitely ask me for sumthing to eat after like 2 hours later.
Dia kata tak kenyang. Tak kenyang hape kalau untuk dia je paling kurang nak 2 bungkus.
Masak la berapa bungkus pun, later on he'll still not full enuff.

Why is dat? Sbb kitorang ni anak beranak orang kampung pure.
I ni darah jawa sangat kuat, Husbeast I tak tau pulak darah apa.
D'ya guys familiar with kaum Kerinci? He's one of 'em.
But when he's married to me, I made him switch to Javanese.
Bukan apa, senang sket I nak synchronize kan everything.
Pandai tak I? Ngeh ngeh ngeh.
(okeyh! apa kena mengena orang Jawa ke orang Kerinci ke with maggie goreng? tsk tsk tsk)

So, maggi goreng it was.
I buat simple version coz he want it black (hantu kicap!)
Just add in some carrot and diced leftover fried chicken yang I masak the other night. (tak ter snap)
sauteed the minced onion and garlic + ginger with oyster sauce.
Alahai...budak 6 tahun pun leh buat menda ni okeyh.
Langsung tak mencabar skill memasak tau tak. Kui kui


da maggi goreng for Husbeast yang kunun rindu giler dengan dish ni. becoz of my 'malas' meter is quite high, Young-Lady pun I jamu dengan maggie ni ~adeh!

No comments: