Followers

Thursday, September 27, 2012

tutti frutti yummy!

Isk! memang la best menda alah ni kan?
Husbeast is not sumone yang keen on trying new things. 
But when I asked him to try on dis...he made some funny faces!
(aik? kenapa plak nih? supposed dis entry was all about how he likes it now.)
Terkejut I, then I tengok balik da spoon. Ouh, patutla...strawberry banana rupanya.
So I scooped out some death by choc flavor baru la his face normal again. Hik hik hik

Tapi kan, yang tak syok nya...he don't want any other taste other than choc. 
Village sunggoh mamat tu kan? 
His palate was made to enjoy only da east and oriental cooking.
So everything yang quite fancy memang la dia takkan cari pun.
Kadang2 I paksa dia bukak mulut just to taste sumthing dat I think memangla heaven.
Tapi pastu... hampes! Tak sedap manjang. Keh keh keh

Haagen-Dazs pun dulu gigih dok ngaja dia makan.
But becoz of da price range is quite outrages, tak suka pun takpelah. He he he
Neway, we managed to snap a few pics to remember da day I forced Husbeast to like things dat I and Young-Lady love.
Poyo tau snap bagai kat premis comey ni. Budget cam menjamu snow-cone overseas je. Teheeee!

yang penuh cup tu of coz Husbeast punyer. berlagak mamat tu eventho he's a newbie dalam bidang melantak tutti frutti ni. tapi flavor semuanya typical okeyh! play safe manjang. ha ha ha

I for sure la akan pilih yang a bit sour n fruity. mine was a combination of apple + pomegranate + banana. da topping were chosen by Young-Lady. orait la...sedap je pada I.

Husbeast gave me a review yang membuatkan I happy. coz we will definitely be here again with him along. kalau review tak best, memang I will take away je la dis dessert for a life. 

eh! laaa... makcik ni pun nak jugak? keh keh keh

Young-Lady's savoring it while menggedik to da camera. tak perasan yang Husbeast snap dengan I sekali through da reflection of da deco mirror in da premis.

Husbeast said kitorang anak beranak ni duta dis premis for their tutti frutti. just look at our outfit. sedondon giler dgn their wallpaper. Husbeast gelak2 bila dia tengok balik dis pic. ~kuang hasam! hu hu hu 

After like half an hour we finished everything. 
Delicious kan, harus lah cepat je habis.
Even Encik Husbeast kesayangan pun able to finish it quite in a flash!
Sebab habis semangkuk kan, I pun tanya lah for da last time about da taste.
Nak tau apa response dia? 

                            |
                            |
                            |
                            V
 ............ ~?


p/s: memang takde feeling la pakcik ni. T__T

2 comments:

lovely said...

salam kenalan dari saya..
http://lovelyberryintheblog.blogspot.com/

RedRose said...

salam kenal to you too luvly berry. welcome aboard. :)