Followers

Thursday, September 13, 2012

sambutan hari raya at UTM (last kopek)

Today we have Majlis Sambutan Hari Raya here at my workplace, UTM.
Another 3 days for us to end Syawal month, so dis event boleh dikatakan last kopek lah. Ha ha ha
There are plenty of food stalls and variety choice of dishes.
I went to tapau some food with my colleagues, dah macam pegi memborong kat bazar ramadan pulak. 
Sikit punyer tamak, everything pun we all grab. Kununnya nak merasa semua lah. 

Some we just ate it there. Sampai2 je we all terus chew on a plate of satay. Ada la dalam 4-5 cucuk.
To tell U guys da truth, we have a very big stomach so setakat satay 5 cucuk sorang tu apa lah sangat. He he
One of my fren tu plak pregnant, paham2 je lah nafsu makan dia yang super meriah tu.
Sampaikan I pun terjangkit dengan tahap melahap dia.

After we're done with our satay, we go on with roti jala. Then we cont with 2 slices of bread served with herbs meat soup.
Dat's wut we ate there. Did I mention dat we tapau too? Kah kah kah
Bila dah puas menapau, we head back to office. Again, we splurge on some yang we dah tapau just now.
makan punya makan, suddenly everyone felt like throwing up due to super full stomach.


these are da ladies yang I citer asyek dok melantak je kejanye tu. Hik hik hik

tengok la I tu, dah la mulut tengah penuh...tangan pegang pinggan satay...on my lap pulak ada lemang yang on da way nak kena 'ngap'. wife sape lah ni...

mak buyung blouse purple tu lah yang paling banyak menapau. If we just able to bring back 6 containers to the office, she managed to bring 8!! tapi tak habis pun. He he

dis is makan session in the office. burok lantak kan we all ni? I yang non-preggy pun badan dah sama macam mak buyung jugak. aisshhh!! Keh keh keh

actually I'm not dat big. it's just dat my fren is petite. true story okeyh! Hak hak

 ni mak buyung hot! kalau tak tengok perut dia, orang tak tau pun dia pregnant. jeles I

tu dia... yang mengadap cuma tiga orang je. but just look at how many containers we have there. Hu hu

Makan tak ingat sampai tak perasan rupanya perut masing2 dah terlalu penuh.
Tu lah, kan I dah kata I memang suka makan. Please be informed dat my close frens are all da same. Hik hik hik 
Of all six containers yang we all tapau, I got only two left yang tak terhabis.
Itu pun I still keep it aside for my lunch nanti. Who knows I might get hungry later.
Husbeast yang sedia maklum kat perangai buruk I ni selalu je convince I to do puasa sunat every weekdays tu. Alahai...

No comments: